.

H CitiesNet υλοποιεί πρόγραμμα 150 «έξυπνων οικιών» για ηλικιωμένους με τη χρήση Internet of Things



Στην επόμενη εποχή του διαδικτύου εισέρχονται ο Δήμος Τρικκαίων, οι Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας και 150 πολίτες του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την 1η Ιανουαρίου 2018 εκκινεί το έργο ACTIVAGE, μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια βελτίωσης της διαβίωσης σε ηλικιωμένους, με στόχο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους, χρησιμοποιώντας το Internet of Things (IoT). Με κόστος περίπου 20 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας, που θα διαρκέσει περισσότερο από 3 χρόνια εμπλέκοντας ενεργά σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικία σε επτά διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η τελική συνάντηση για το πρόγραμμα εν όψει της έναρξης υλοποίησή του στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημαρχείο Τρικκαίων. Ο φορέας υλοποίησης, οι Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας (CitiesNet), όπου την προεδρία ασκεί ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συγκάλεσε συνάντηση με όλους τους φορείς που θα υλοποιήσουν το έργο: 
  • ΕΚΕΤΑ(ΙΠΤΗΛ), ΕΚΕΤΑ (ΙΜΕΤ), Δήμος Μεταμόρφωσης, GNOMON, 
  • καθώς και τους Δήμους που θα υλοποιήσουν το έργο στην Κεντρική Ελλάδα, οπως οι δήμοι: 
  • Γρεβενών, Λαμίας, Βέροιας, Λάρισας, 
  • Καρδίτσας, Κοζάνης, Κατερίνης και φυσικά
  • Τρικκαίων με τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Ψύχο και στελέχη των υπηρεσιών, 
  • καθώς και η e-trikala ΑΕ, με τον Pρόεδρο κ. Γιάννη Κωτούλα.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση των στόχων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία του έργου και ειδικότερη συζήτηση για το σχέδιο ανάπτυξης των υπηρεσιών του ACTIVAGE. Η νέα αυτή τεχνολογία Internet of Things, είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο. Αφορά στη συγκεκριμενοποίηση των χρήσεων του διαδικτύου σε αντικείμενα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Κάτι που σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο πρωτοποριακό έργο που υλοποιεί η CitiesNet. Στην κεντρική Ελλάδα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 για δικαιούχους του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων που μετέχουν στην διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitiesNet AE (Βέροιας, Βόλου, Γρεβένων, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και ο Δήμος Τρικκαίων, που έχει και την προεδρία του ΔΣ), σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.