.

Η παγκόσμια ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton εγκαινειάζει το "Connected Room"



Το πρώτο πλήρως συνδεδεμένο High tech δωμάτιο ο έλεγχος του οποίου θα γίνεται μέσω του έξυπνου κινητού μας τηλεφώνου παρουσίασε η παγκόσμια ξενοδοχειακή αλυσίδα Hilton.


Το δωμάτιο λειτουργεί πιλοτικά σε ένα μόνο ξενοδοχείο, ενώ μέσα στο 2018 αναμένεται να αναπτυχθεί σε αρκετά ξενοδοχεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε ο ξενοδοχειακός όμιλος οι επισκέπτες που θα διαμένουν στα Connected Rooms της ξενοδοχειακής αλυσίδας θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή Hilton Honors για να διαχειριστούν τα περισσότερα από όσα μέχρι σήμερα κάνουν χειροποίητα κατά την διαμονή τους, όπως ο έλεγχος της θερμοκρασίας του φωτισμού της τηλεόρασης των κουρτινών και άλλα. 

Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, τα Connected Rooms θα υποστηρίζουν και μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών, για ακόμα περισσότερες εμπειρίες. Μέσω των φωνητικών εντολών οι πελάτες θα ελέγχουν το δωμάτιο τους, θα έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της τηλεόρασης ενώ θα μπορούν μέχρι και εξατομικεύουν το δωμάτιό τους, αναρτώντας τις δικές τους φωτογραφίες και έργα τέχνης στους έξυπνους πίνακες του.

Επιπλέον θα μπορούν να ορίζουν τις προτιμήσεις στο προφίλ του λογαριασμού τους στο Hilton Honors και να προσαρμόσουν περαιτέρω την εμπειρία τους στο δωμάτιο στις ατομικές προτιμήσεις τους.




Με την παρουσίαση του Connected Room το Hilton παρουσιάζει το πρώτο δωμάτιο της βιομηχανίας φιλοξενίας το οποίο λειτουργεί αποκλειστικά μέσω του κινητού τηλεφώνου. Τα αρχικά υψηλής τεχνολογίας δωμάτια που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα ελέγχουν συγκεκριμένες λειτουργίες του καταλύματος μέσω μιας εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Hilton Honors χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να κάνουν check-in, να επιλέξουν το δωμάτιό τους και να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου με το ψηφιακό κλειδί. Έχοντας διαπιστώσει πως αυτό το είδος ελέγχου και πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες αρέσει όλο και περισσότερο στους πελάτες η ο ξενοδοχειακός κολοσσός αποφάσισε να διευρύνει τις λειτουργίες ώστε να επιτύχει ακόμα περισσότερα ψηφιακά check in από τα 34 εκατομμύρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και ακόμα περισσότερα download από τα 4 εκατομμύρια που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μόνο τον Οκτώβριο, μια πόρτα ξεκλειδωνόταν με ψηφιακό κλειδί κάθε 1,5 δευτερόλεπτα.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο αποκλειστικά από την ξενοδοχειακή εταιρεία το Connected Room είναι μια φυσική επέκταση των υπαρχουσών δυνατοτήτων της εφαρμογής Hilton Honors. «Η δημιουργία της όπως διευκρινίζει η εταιρεία βασίστηκε στις μοναδικές ανάγκες των επισκεπτών, οι οποίοι όλο και περισσότερο θέλουν να προσωποποιούν την παραμονή τους. Στο Hilton, σχεδόν όλα τα ψηφιακά προϊόντα γεννιούνται από της ανάγκες του επισκέπτη και με βάσει τις ελλείψεις που παρουσιάζει η αγορά και το Connected Room δεν αποτελεί εξαίρεση», δήλωσε ο Joshua Sloser, ανώτερος αντιπρόεδρος του Digital Product, Hilton. «Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε στα δωμάτια των ξενοδοχείων μας πρέπει να είναι διαισθητική, απλή και γρήγορη δεδομένου ότι οι επισκέπτες μας περνούν συνήθως ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα στα δωμάτιά και θέλουν να έχουν χρόνο να απολαύσουν την εμπειρία κι όχι να προσαρμοστούν σε αυτή».

«Όπως δήλωσε η εταιρεία η καινοτομία υπήρξε στο DNA του Hilton, ήδη 100 χρόνια πριν όταν ο Conrad Hilton αγόρασε την πρώτη ιδιοκτησία του Hilton και έκτοτε πρωτοστάτησε στη βιομηχανία φιλοξενίας», δήλωσε ο Christopher J. Nassetta, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hilton. Θέτουμε και πάλι ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία, προσφέροντας στους επισκέπτες μας μια εμπειρία ταξιδιού όπου το δωμάτιο τους γνωρίζει και αυτοί γνωρίζουν το δωμάτιό τους,πρόσθεσε.

Όπως διευκρινίστηκε το Connected Room είναι η λύση της Hilton για συνεχή καινοτομία και θα διευκολύνει τα ξενοδοχεία όλου του χαρτοφυλάκιου να συμβαδίζουν με την ταχεία αλλαγή της τεχνολογίας. Το Connected Room έχει επίσης επιπτώσεις στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης του Hilton, Travel with Purpose. Η τεχνολογία θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενέργειας συνδυάζοντας τον κλιματισμό με το χρονοδιάγραμμά τους και επιτρέποντας στους χειριστές ξενοδοχείων να παρακολουθούν τον τρόπο με τον οποίο τα ξενοδοχεία τους διαχειρίζονται την ενέργεια σε πραγματικό χρόνο. Τα μέλη της ομάδας Hilton θα επωφεληθούν επίσης από το Connected Room, καθώς η πλατφόρμα θα τους προσφέρει καλύτερη εικόνα των προτιμήσεων των επισκεπτών.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.