.

Κυκλοφόρησε το . . "διαφανές" φορτηγό από την Samsung - Video



Νέα διαφανή «φορτηγά ασφαλείας» της Samsung θα επιτρέπουν στους οδηγούς να βλέπουν τι έρχεται από το αντίθετο ρεύμα και πότε είναι ασφαλές να προσπεράσουν. Εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν πολύ τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω από ημι-ρυμουλκούμενα στις εθνικές οδούς και τους δρόμους που έχουν μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, ανά κατεύθυνση.

Τα φορτηγά της Samsung θα χρησιμοποιούν κάμερες, που θα μεταφέρουν ασύρματα τα δεδομένα από την κυκλοφορία σε video και θα προβάλλονται σε τεράστιες οθόνες, κάτι σαν video wall.

H Samsung ελπίζει να εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να σώσει ζωές, αφού θα προσφέρει απεριόριστη ορατότητα σε οδηγούς που έχουν «κολλήσει» πίσω από ένα φορτηγό και θέλουν να προσπεράσουν, χωρίς κίνδυνο για τη ζωή και την ασφάλειά τους.

Η κορεατική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει μια σειρά από αυτά τα «φορτηγά ασφαλείας», τα οποία εμπνεύστηκε από την κατάσταση που επικρατεί στην Αργεντινή, όπου υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος αριθμός τροχαίων σε δρόμους μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Εκεί ο φόρος της θυσίας στον Μολώχ της ασφάλτου είναι ιδιαίτερα βαρύς, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πεθαίνει ένα άτομο κάθε ώρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Τα φορτηγά θα έχουν ασύρματες κάμερες προσαρμοσμένες στο μπροστινό τους μέρος και θα μεταδίδουν τις πληροφορίες σε ένα video wall στο πίσω μέρος του φορτηγού. Οι εικόνες-πληροφορίες για την κίνηση θα μεταδίδονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, που το σκοτάδι κάνει την ορατότητα ακόμα πιο περιορισμένη.

Η εταιρεία είχε ήδη δοκιμάσει ένα πειραματικό μοντέλο που όμως δεν είναι πλέον λειτουργικό και έτσι θα πειραματιστεί με νέες δοκιμές, προκειμένου να συμμορφωθεί με τα υπάρχοντα εθνικά πρωτόκολλα των διαφόρων χωρών και την απόκτηση της αναγκαίας άδειας και έγκρισης.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.