.

Smart Rooms εντός του 2018 στο Somewhere Boutique Hotel Vouliagmeni



Στόχος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Somewhere Boutique Hotel Vouliagmeni για το 2018 είναι να βελτιώσει συνολικά την αίσθηση της εμπειρίας που αποκτά ο πελάτης κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο.

«Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να εκμεταλλευτούμε τις τάσεις της εποχής και να επενδύσουμε σε σύγχρονες τεχνολογίες που προσανατολίζονται στο IoT (Internet Of Things). Επομένως καταλήξαμε στην ιδέα να αναπτύξουμε ένα in house application, το οποίο θα παρέχει στο πελάτη μια ‘end to end’ εμπειρία από τη στιγμή που θα κάνει την κράτηση με pre arrival υπηρεσίες μέχρι και την αναχώρηση του από το ξενοδοχείο διατηρώντας ακόμη επαφές με τον πελάτη και πετυχαίνοντας το απόλυτο engagement» δηλώνει στο NetFAX o Aλέξιος Γρίβας, IT Manager των Eden Beach Resort και Somewhere Βoutique Hotel Vouliagmeni. Αυτή την περίοδο εξετάζονται οι προσφορές των εταιρειών για την ανάπτυξη του app, ενώ η ανάθεση του project αναμένεται να γίνει μέχρι τα Χριστούγεννα.

«Ο πελάτης θα μπορεί, μόλις ολοκληρώσει την κράτησή του, να κατεβάσει το application και να ξεκινήσει τη διαδικασία του e- check in, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία από τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τον συνοδεύουν στην διάρκεια του ταξιδιού του. Έπειτα θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει ένα pre arrival questionnaire με προτιμήσεις για το δωμάτιό του, διατροφικές συνήθειες, τυχόν αλλεργίες κλπ., καθώς επίσης και αν επιθυμεί παραλαβή από το αεροδρόμιο παρέχοντας Limousine Service. Όταν φτάσει ο πελάτης στο ξενοδοχείο θα μπορεί να ανοίξει την ηλεκτρονική κλειδαριά του δωματίου με το κινητό, η οποία αλληλοεπιδρά με τεχνολογίες NFC ή BLE και είναι απόλυτα δεσμευτική με την MAC Address της συσκευής, παρέχοντας ύψιστη ασφάλεια και ενεργοποιείται το άνοιγμα της κλειδαριάς μόνο όταν η συσκευή βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (θα πρέπει σχεδόν να εφάπτεται)» επισημαίνει ο Α. Γρίβας. Σε συνεργασία με τις τεχνολογίες RMS που έχει το δωμάτιο, όπως το Inncom της Honeywell, Crestron, Lutron & Somfy ο πελάτης θα έχει πλέον τον έλεγχο του δωματίου, είτε μέσω του κινητού είτε μέσω του Side Bed iPad που θα υπάρχει σε κάθε δωμάτιο.

«Σημαντικό πλεονέκτημα θα είναι η διασύνδεση με το PMS, όπου θα μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα στοιχεία του πελάτη κατευθείαν στο Profile που έχει στο ξενοδοχειακό πρόγραμμα σύμφωνα με την κράτηση του, καθώς επίσης και να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις που έχει για την κατάσταση του δωματίου. Όραμά μας είναι να πετύχουμε ένα “Green Smart Room”, το οποίο μελλοντικά θα αποτελεί κριτήριο επιλογής για αρκετούς ταξιδιώτες και θα παρέχει προκαθορισμένο σενάριο Eco Friendly, αλλά και αισθητήρες παρουσίας και φυσικού φωτός, ώστε να επιτυγχάνουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας» καταλήγει ο Α.Γρίβας. Τέλος, σε πιλοτική φάση βρίσκεται αυτήν την περίοδο η εγκατάσταση wireless chargers της Legrand στα δωμάτια του ξενοδοχείου, μια από τις πρώτες παγκοσμίως (εκτός αεροδρομίων και κοινόχρηστων χώρων) και μοναδική στην Ελλάδα. Στόχος είναι το σχετικό project να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α’ τρίμηνο του νέου έτους.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.