.

Η εφαρμογή του Σνόουντεν που μετατρέπει το smartphone σε σύστημα ασφαλείας



Μια νέα εφαρμογή που αναπτύχθηκε από τον πληροφοριοδότη της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν υπόσχεται να αξιοποιήσει την ισχύ επιτήρησης του smartphone σας και να την μετατρέψει σε ένα μικροσκοπικό σύστημα ασφαλείας για την φυσική φύλαξη των δεδομένων σας.

Το Haven χρησιμοποιεί τις συνήθεις λειτουργίες ενός τυπικού Android smartphone για την ανίχνευση αλλαγών στο περιβάλλον γύρω από τη συσκευή. Η εφαρμογή, η οποία προσαρμόζει την κάμερα για χρήση ως συσκευή εντοπισμού κίνησης, μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες συσκευές για την καταγραφή ήχων ή αλλαγών στο φως πριν να στείλει μια ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη - μια ιδανική λειτουργία για όσους θέλουν να αποτρέψουν τους ανεπιθύμητους «snoopers».

Σ’ ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ο Σνόουντεν έκανε έκκληση για κεφάλαια έτσι ώστε ν’ αναπτυχθεί περαιτέρω η εφαρμογή υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται ένα έργο ανοιχτού κώδικα (που σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πρόσβαση) ενώ το χαιρετίζει ως ένα μέσο για τους ακτιβιστές όπου θα μπορούν να προστατεύουν τα δεδομένα τους, χωρίς να φοβούνται ότι θα τα χάσουν ή θα κλαπούν.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.