.

Cloud, Κυβερνοασφάλεια και Analytics, οι κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες το 2018



Το Cloud, ο τομέας της Kυβερνοασφάλειας και τα Analytics, αποτελούν τις τρεις κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για κυβερνήσεις και δημόσιους οργανισμούς, ανά τον κόσμο, το 2018. Μάλιστα, οι δαπάνες για τους τρεις συγκεκριμένους τομείς αναμένεται να είναι αυξημένες κατά το τρέχον έτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα τουλάχιστον με τους Chief Information Officers (CIOs) του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τις απόψεις τους, αποτυπώνει έρευνα της Gartner με τίτλο “2018 CIO Agenda: Government Insights”, την οποία δημοσιοποίησε χθες η εταιρεία ερευνών και η οποία συγκέντρωσε στοιχεία από 3.160 CIOs σε 98 χώρες και σε μεγάλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων 461 κυβερνητικών CIOs. Όπως προκύπτει από τα ευρήματά της, οι λύσεις Cloud, ο τομέας του Cybersecurity και τα Αnalytics θα είναι οι κορυφαίες επενδυτικές προτεραιότητες για τους CIOs του Δημοσίου, όσον αφορά την ανάπτυξη, ενώ οι υποδομές για data centers θα είναι ο τομέας προτεραιότητας των επενδύσεων, που θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση κόστους. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Gartner, το 19% των CIOs σε δημόσιους φορείς και κυβερνήσεις δηλώνει ότι σκοπεύει να αυξήσει το 2018 τις δαπάνες για τον τομέα του Cloud, το 17% απαντά ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα κονδύλια στην Κυβερνοασφάλεια, ενώ ένα ποσοστό 16% σε Βusiness Ιntelligence (BI) και Αnalytics. Συνολικά, σύμφωνα με την έρευνα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί - συνολικά - την κορυφαία επιχειρησιακή προτεραιότητα μεταξύ των κυβερνητικών CIOs συνολικά, ακολουθούμενη από την ασφάλεια και τη διακυβέρνηση. 

Κορυφαίες προτεραιότητες

Στην ερώτηση “Ποιες επενδύσεις τεχνολογίας είναι πιο κρίσιμες για την επίτευξη της αποστολής σας”, το cloud και το BI/analytics αναφέρθηκαν από το 19% και το 18% των κυβερνητικών CIOs αντίστοιχα. Στις απαντήσεις ακολουθούν οι Υποδομές και τα data centre με ποσοστό 11%.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα τέσσερις νέες τεχνολογίες θεωρούνται ως εκείνες που θα “κάνουν τη διαφορά”. Πρόκειται για την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Συστήματα Διασύνδεσης Προγραμματισμού Εφαρμογών (Application programming interfaces-APIs), οι λύσεις και οι εφαρμογές Cloud και το Internet of Things (IoT).

Source: sepe.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.