.

Δημιουργία κέντρου ελέγχου των έξυπνων πόλεων από την Huawei



Τα συστατικά στοιχεία μιας Έξυπνης Πόλης εντοπίζονται στον “εγκέφαλο” που είναι το κέντρο ελέγχου του κεντρικού συστήματος λειτουργίας (Intelligent Operation Centre -IOC), αλλά και τα “περιφερειακά νεύρα” που είναι ένα δίκτυο αισθητήρων που συλλέγουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση, τις υποδομές, αλλά και το περιβάλλον της πόλης.

Το Intelligent Operation Centre της Huawei χρησιμοποιεί όλες τις τελευταίες τεχνολογίες προκειμένου να ρυθμίσει τις λειτουργίες της έξυπνης πόλης. 

Μέσα από έναν συνδυασμό big data, machine learning, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων παρόμοιων τεχνολογιών, η Huawei προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων που θα μπορεί να αναλάβει να χειριστεί όλες τις επιμέρους λειτουργίες μίας έξυπνης πόλης. Το Intelligent Operation Centre της Huawei, όπως ονομάζεται, συλλέγει, παρακολουθεί και αναλύει όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από μια έξυπνη πόλη σε πραγματικό χρόνο. Γίνεται, έτσι, ο “εγκέφαλος” της έξυπνης πόλης.

Η βασική επιδίωξη των δημιουργών του Huawei Intelligent Operation Centre είναι να γίνεται με τέτοιο τρόπο η ανάλυση όλων των δεδομένων που συλλέγονται από μία έξυπνη πόλη, ώστε να μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για επείγοντα περιστατικά, για τις δημόσιες μεταφορές, την ενημέρωση των πολιτών, τα πολιτιστικά γεγονότα και άλλες εκδηλώσεις, μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες που θα διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών.

Το σύστημα της Huawei κάνει συνδυαστική χρήση των broadband συνδέσεων, της κάθε διαθέσιμης πλατφόρμας του Internet of Things, αλλά και του LiteOS, που είναι το λειτουργικό σύστημα που έχει αναπτύξει η Huawei για τέτοιου είδους εφαρμογές και λύσεις και έχει την ικανότητα της συλλογής δεδομένων από κάμερες και ποικίλους αισθητήρες.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.