.

Συνεργασία Kaspesky Lab και MIT για το “Think Security”Η Kaspersky Lab ανακοίνωσε την πραγματοποίηση σεμιναρίου για την ψηφιακή ασφάλεια με τίτλο “Think Security», το οποίο θα προσφέρει στους φοιτητές του MIT την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που κρύβει η προστασία των σύγχρονων κρίσιμων υποδομών από τις εξελιγμένες ψηφιακές επιθέσεις που αναδύονται παγκοσμίως. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από το Kaspersky Academy και τη Διεπιστημονική Κοινοπραξία του MIT για τη Βελτίωση της Ψηφιακής Ασφάλειας των Κρίσιμων Υποδομών [(IC)3], είναι ανοικτή για να επιλέξει φοιτητές κατά την Περίοδο Ανεξάρτητων Δραστηριοτήτων του MIT (IAP) από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου σεμιναρίου, οι φοιτητές θα αναλύσουν τα βιομηχανικά συστήματα ελέγχου (ICS), τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως στις βιομηχανίες ηλεκτρισμού, νερού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξετάζοντας παράλληλα τις επιθέσεις τύπου APT (Advanced Persistent Threats) που εξακολουθούν να πλήττουν οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Στην εκδήλωση, οι φοιτητές θα συμμετάσχουν τόσο στην πρόκληση Capture the Flag όσο και στην εκπαίδευση Kaspersky Interactive Protection Simulation (KIPS Live), όπου οι συμμετέχοντες θα επιλέξουν τις κατάλληλες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και θα επιλύσουν συγκεκριμένες προκλήσεις κατά την εφαρμογή.


Όπως δήλωσε ο Clint Bodungen, senior security researcher της Kaspersky Lab,

“Οι σύγχρονες κρίσιμες υποδομές συχνά “τρέχουν” σε ξεπερασμένες τεχνολογίες που χρονολογούνται περίπου μέχρι και 30 χρόνια πριν, γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένα από τα κοινωφελή και ευαίσθητα συστήματα μεγάλων πόλεων ελέγχονται από μη υποστηριζόμενο, ευάλωτο λογισμικό. Ταυτόχρονα, οι επιθέσεις των ψηφιακών εγκληματιών αυξάνονται σε πολυπλοκότητα, δημιουργώντας μια επικίνδυνη κατάσταση, στης οποίας την επίλυση μπορούν να συμβάλλουν οι φοιτητές. Ενώ οι διαλέξεις είναι επωφελείς, οι φοιτητές κερδίζουν την καλύτερη κατανόηση μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων, γι ‘αυτό συνεργαζόμαστε με το MIT για να φέρει την Ψηφιακή Ασφάλεια των Βιομηχανικών Συστημάτων Ελέγχου στο προσκήνιο στο φετινό IAP”

Η θεματολογία του “Think Security” ακολουθεί την πρόσφατη κυκλοφορία του Kaspersky Lab ICS-CERT, μια παγκόσμια ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων πληροφορικής αφιερωμένη στη διασφάλιση βιομηχανικών συστημάτων. Μέσω του έργου ICS-CERT, η Kaspersky Lab μοιράζεται την τεχνογνωσία της στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας με τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας, στην οποία περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες απειλές, περιστατικά ασφάλειας, στρατηγικές μετριασμού, αντίδραση σε περιστατικά και συμμόρφωση.

Το πρόγραμμα IAP του MIT είναι μια ειδική περίοδος τεσσάρων εβδομάδων τον Ιανουάριο που υπάρχει εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια. Η ετήσια εκδήλωση επιτρέπει στην κοινότητα του MIT, συμπεριλαμβανομένων των καθηγητών, των φοιτητών, του προσωπικού και των αποφοίτων, να εφαρμόζουν κριτική σκέψη και πρακτικές μαθησιακές δεξιότητες σε πραγματικά προβλήματα, εξελίσσοντας τις τεχνικές τους δεξιότητες.


Ο Stuart Madnick, διευθυντής και καθηγητής τεχνολογίας της Πληροφορίας στο MIT Sloan School of Management και στο MIT school of engineering, τόνισε:

“Το IAP είναι ένα ανεκτίμητο πρόγραμμα τόσο για τους φοιτητές όσο και για τους καθηγητές που μπορούν να μάθουν από κορυφαίους ειδικούς σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και φέτος, σε συνεργασία με την Kaspersky Lab, προβάλλουμε ένα σημαντικό θέμα που επηρεάζει περιοχές σε όλο τον κόσμο. Το σεμινάριο “Think Security” της Kaspersky Lab θα εκπαιδεύσει τους μαθητές μας να σκέφτονται out of the box και να εφαρμόζουν στην πράξη τις γνώσεις τους για την καλύτερη προστασία της κοινωνίας, ένα μάθημα που εκτείνεται πολύ πέρα από τα στενά περιθώρια της τάξης”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο “Think Security” κατά τη διάρκεια του IAP 2017 του MIT, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.web.mit.edu/iap/.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ICS-CERT της Kaspersky Lab μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://ics-cert.kaspersky.com/.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.