.

Η κυβερνοασφάλεια στην ατζέντα του World Economic Forum



Οσο εξελίσσεται η ψηφιακή τεχνολογία τόσο θα εξελίσσονται και οι χάκερς. Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες ανοίγουν πολλά παράθυρα στους τελευταίως αποκαλούμενους κυβερνοεγκληματίες. Υπηρεσίες IoT, cloud, mail, δεδομένα τραπεζών, ασφαλιστικών, λίστες μειλ μαζικής αποστολής και ότι άλλο δημιουργείται μπορούν να παραβιαστούν αν μπουν στο στόχο των χάκερς. Το πύρ του πολέμου εδόθη, η παύση θα αργήσει. Ο πόλεμος αυτός μπορεί να γεννήσει και συμμαχίες μεταξύ χάκερ και τρομοκρατών.

Και, όσοι πιστεύουν ότι έχουν το καλύτερο σύστημα ασφάλειας ή ότι οι υπηρεσίες της Google, της Yahoo ή άλλων παρόχων δεν ενέχουν κινδύνους, γελιούνται. Η ίδια η Google φέρεται να γνωστοποίησε πρόσφατα ότι είχε προβλήματα ασφαλείας στους επεξεργαστές της. Η υπηρεσία αυτή με άλλα λόγια αφορά όλους όσους έδιναν από τους υπολογιστές του, σε τάμπλετ, κινητά, κτλ που απαιτούσε η υπηρεσία για λόγους διασφάλισης του χρήστη. Η Yahoo ήδη αντιμετώπισε το πρόβλημα παλαιότερα όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει μαζική παραβίαη σεωμειλ 

Οι επιθέσεις σε νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικές, υπουργεία, είναι εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ενώ, μέχρι σήμερα ελάχιστες έχουν αποκαλυφθεί 

Σύμφωνα με την Marsh, την Allianz, την Zurich oι διαδικτυακές επιθέσεις αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τις επιχειρήσεις, καθώς η αυξανόμενη εξάρτηση των εταιρειών από τις νέες τεχνολογίας τις κάνει πιο ευάλωτες στις κυβερνοαπειλές. Οι ασφαλιστικές δε, παραδέχονται ότι οι καλύψεις που παρέχονται σήμερα δεν επαρκούν έναντι των πραγματικών κινδύνων. 

Το θέμα των cyber κινδύνων και o «ατελείωτος» κυβερνοπόλεμος είναι ψηλά στην ατζέντα του World Economic Forum που ξεκίνησε εχθές 23 Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας.
.
ΕΥΠ, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτακτης Ανάγκης, η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Ασφαλιστικές, δημιουργούν νέες δομές, λαμβάνοντας μέτρα. 

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα φαίνεται να πλέουν χωρίς πυξίδα, μάλιστα όταν τον Μάιο ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας, και θα κληθούν να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα και ο ΙΤ και οι επιχειρήσεις σε περιπτώσεις καταγγελιών παραβίασης προσωπικών δεδομένων. 

Πολλοί δε, ακόμα δεν έχουν αποσαφηνίσει το ορίζει ο νέος Κανονισμός της ΕΕ ως προσωπικά δεδομένα, παρερμηνεύοντας τον όρο ενώ, αρκετοί είναι και αυτοί που ερμηνεύουν την προστασία των δεδομένων με anti – virus λογισμικά προγράμματα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.