.

Το πρώτο 5G chip για mobile συσκευές από την Huawei





Πέρα από το εντυπωσιακό ultra-slim και bezel-less laptop MateBook X Pro και τα νέα MediaPad M5 tablets, η Huawei παρουσίασε στο MWC 2018 και το πρώτο της 5G chip, που θα επιτρέψει σε mobile συσκευές της εταιρείας να έχουν πρόσβαση στα cellular δίκτυα 5G.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το Huawei Balong 5G01 chip είναι το πρώτο που υποστηρίζει το νέο3GPP standard για 5G δίκτυα και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη δεδομένων με ταχύτητες έως και 2.3Gbps. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του chip, πάντως, θεωρείται πιθανόν ότι θα το δούμε σε mobile hotspots και όχι σε smartphones.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο CEO της Huawei, Richard Hu, σημείωσε ότι η εταιρεία έχει επενδύσει 600 εκατ. δολάρια σε τεχνολογία δικτύων, που θα αξιοποιηθούν στα πάντα: από τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως τις mobile συσκευές, αλλά και τα έξυπνα σπίτια.


Η Huawei κατασκευάζει επίσης εξοπλισμό δικτύου και σημειώνει ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει "μια ολοκληρωμένη λύση 5G μέσω των δυνατοτήτων του δικτύου της, των συσκευών και των chipsets της”.

Το εν λόγω chip της Huawei αποτελεί πρόκληση για άλλους κατασκευαστές, όπως η Qualcommκαι η Intel. Η Qualcomm ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στο μήνα το δικό της Snapdragon X24, το οποίο θα βοηθήσει στην προετοιμασία των καταναλωτών όσο περιμένουμε τις υψηλότερες ταχύτητες δικτύου και ήδη συνεργάζεται με πολλά δίκτυα και κατασκευαστές συσκευών για να εγκαταστήσει το X50 modem σε επερχόμενες συσκευές. Πέρυσι, η Intel είχε ανακοινώσει το δικό της 5G modem για connected devices, όπως αυτοκίνητα και drones, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις Microsoft, Dell, HP και Lenovo για την εγκατάσταση 5G modems στα laptops τους. έως τα τέλη του 2019.

Το 5G είναι η επόμενη γενιά των cellular δικτύων, δίνοντας την υπόσχεση για ένα “άλμα” σε ταχύτητες σε σχέση με τα υπάρχοντα LTE δίκτυα. Θα χρειαστούν ωστόσο κάποια χρόνια πριν την ευρεία χρήση του.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.