.

Είναι έτοιμη η Ευρώπη για την επανάσταση των «Έξυπνων κτιρίων»;



Έκθεση με ανάλυση σχετικά με την ετοιμότητα των χωρών της ΕΕ για μετάβαση σε έξυπνα κτίρια παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιδόσεων Κτιρίων «Buildings Performance Institute Europe (BPIE)«


Η BPIE αξιολογεί πτυχές όπως
Η δυναμική λειτουργικότητα
Η απόκριση στο ενεργειακό σύστημα
Η αφομοίωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και
Τα δυναμικά και αυτοεκπαιδευόμενα συστήματα ελέγχου

Έτσι ώστε να μπορεί να κρίνει πόσο καλά είναι προετοιμασμένη η Ευρώπη, για να αυξήσει το ποσοστό των «έξυπνων κτιρίων».

Τα έξυπνα κτίρια είναι ευέλικτα, ανεξάρτητα ή συνδεδεμένα και αλληλεπιδρούν με το ενεργειακό σύστημα, είναι σε θέση να παράγουν, να αποθηκεύουν και / ή να καταναλώνουν ενέργεια αποτελεσματικά.

Την κούρσα προς μία Ευρώπη με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, οδηγούν η Σουηδία, η Φινλανδία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες, οι οποίες έχουν ήδη εφαρμόσει πολιτικές αδειοδότησης που αφορά στην έξυπνη ετοιμότητα.

Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες δείχνουν μικρή πρόοδο στο άνοιγμα της αγοράς, στοιχείο το οποίο είναι αλληλένδετο με την ενημέρωση των καταναλωτών και την ενθάρρυνση τους, ώστε και αυτοί να ανταποκριθούν στο εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από την παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας στα κτίρια.


Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά προοδευτικών πολιτικών και πρωτοποριακών έργων που αποδεικνύουν την οικονομική βιωσιμότητα των έξυπνων κτιρίων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κανένα κράτος μέλος δεν είναι πλήρως προετοιμασμένο να επωφεληθεί από τα οφέλη που θα συνεπάγονται από τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών στα κτίρια.

Το Ινστιτούτο Επιδόσεων Κτιρίων Ευρώπης «Buildings Performance Institute Europe (BPIE)» έχει σαν αντικείμενο τη μελέτη και την προώθηση της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο την διαρκώς αυξανόμενη συμβολή τους στη μείωση των εκπομπών CO2 από την ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κτίρια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.