.

Ρομπότ-security με Segway

Αμερικανική εταιρία ασφάλειας αποκαλύπτει τον φύλακα-ρομπότ με δυνατότητα Segway


Η εταιρία Turing Video της Καλιφόρνιας, η οποία εξειδικεύεται σε αυτοματοποιημένα συστήματα ασφαλείας, παρουσιάζει ένα αυτοκινούμενο Segway το οποίο διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη και είναι εξοπλισμένο με ένα οπτικοακουστικό σύστημα που μπορεί να κάνει τη δουλειά ενός φύλακα περιπολίας.


Το Nimbo παρουσιάστηκε στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Συνδυάζει την πλατφόρμα κινητικότητας της Segway Robotics, τους αισθητήρες RealSense της Intel και τους δικούς της αλγόριθμους ασφάλειας για τη δημιουργία ενός συστήματος που μπορεί να πραγματοποεί περιπολίες σε δρόμους και σε περιοχές όπως εργοστάσια, χώρους στάθμευσης και αποθήκες κλπ, συλλέγοντας ήχους και εικόνες τις οποίες μεταδίδει σε κέντρο ελέγχου.


Η τεχνητή νοημοσύνη του επιτρέπει να αναλύει την ανθρώπινη συμπεριφορά και να ανταποκρίνεται ενεργοποιώντας ένα φως ή παίζοντας μια προειδοποιητική φράση. 
Μπορεί επίσης να βελτιστοποιήσει τις διαδρομές του καθώς και να σταθμεύει σε σταθμό φόρτισης. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να ανέβει σκάλες, να καλέσει έναν ανελκυστήρα ή να ασχοληθεί με οτιδήποτε πιο προκλητικό όπως ένα ατύχημα. 


Σύμφωνα με το βίντεο, μπορεί να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένες ανάγκες, όπως η επικοινωνία με drones, ή να ενσωματωθεί με τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας με την προσθήκη επιπλέον αισθητήρων ή αναγνωστών.


Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.