.

Οι δαπάνες για την ασφάλεια του ΙοΤ θα φτάσουν το $ 1,5 δις. το 2018



Καθώς οι “έξυπνες” συνδεδεμένες συσκευές εντάσσονται στην καθημερινότητα καταναλωτών και επιχειρήσεων, η ασφάλεια του οικοσυστήματος του Internet of Things (IoT) εξελίσσεται με μείζον ζήτημα. Οι επιθέσεις που βασίζονται στο IoT είναι ήδη πραγματικότητα: σχεδόν το 20% εταιρειών και οργανισμών δέχθηκε τουλάχιστον μία επίθεση μέσω ΙοΤ τα τελευταία τρία χρόνια.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Gartner, ότι οι παγκόσμιες δαπάνες για την ασφάλεια του ΙοΤ θα φτάσουν το 1,5 δισ.δολ. το 2018, καταγράφοντας αύξηση 28% έναντι του 2017, όταν είχαν διαμορφωθεί σε 1,2 δισ.δολ. Περαιτέρω οι δαπάνες για την ασφάλεια του ΙοΤ αναμένεται να φθάσουν τα 3,1 δισ.δολ.το 2021.

Οι επιθέσεις στο Internet of Things είναι πλέον γεγονός και η βιομηχανία επενδύει στην πρόληψη και αντιμετώπισή τους.
“Στις πρωτοβουλίες του IoT, οι οργανισμοί συχνά δεν έχουν τον έλεγχο της πηγής και της φύσης του λογισμικού και του hardware, που χρησιμοποιούνται από 'έξυπνες' συνδεδεμένες συσκευές. Ως εκ τούτου προβλέπουμε ότι η ζήτηση για εργαλεία και υπηρεσίες, που θα στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας του ΙοΤ θα αυξηθεί" αναφέρει η Gartner.

Άλλωστε, οι IoT συσκευές είναι βασικά συσκευές με συνδεσιμότητα δικτύου - εξοπλισμένες με ενσωματωμένη τεχνολογία που τους επιτρέπει να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ή με το εξωτερικό περιβάλλον. Λόγω του μεγάλου αριθμού και της ποικιλίας των διαθέσιμων συσκευών, το IoT έχει γίνει ένας ελκυστικός στόχος για τους ψηφιακούς εγκληματίες.

Προτεραιότητα

Παρά τη σταθερή ετήσια αύξηση των παγκόσμιων δαπανών, η Gartner προβλέπει ότι μέχρι το 2020 το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη της ασφάλειας του ΙοΤ θα προκύψει από την έλλειψη βέλτιστων πρακτικών και εργαλείων ασφαλείας στις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το IoT. Αυτό εκτιμάται ότι θα εμποδίσει τις δαπάνες για το ΙοΤ κατά 80%.

Η απουσία της ασφάλειας από το σχεδιασμό των επιχειρήσεων προέρχεται από την έλλειψη ειδικών και αυστηρών κανονισμών. Η Gartner αναμένει ότι η τάση αυτή θα αλλάξει, ειδικά σε βιομηχανίες που υπόκεινται σε στενή κανονιστική ρύθμιση, όπως η υγειονομική περίθαλψη και η αυτοκινητοβιομηχανία.

Μέχρι το 2021, η Gartner προβλέπει ότι η κανονιστική συμμόρφωση θα καταστεί ο πρωταρχικός παράγοντας που θα επηρεάσει την ασφάλεια του ΙοΤ. “Οι βιομηχανίες, οι οποίες πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις κατευθυντήριες γραμμές, που αποσκοπούν στη βελτίωση της προστασίας των υποδομών ζωτικής σημασίας, υποχρεώνονται να αυξήσουν την εστίασή τους στην ασφάλεια” τονίζει η Gartner.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.