.

Νέο βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης φωνής σε ψηφιακούς οικιακούς βοηθούς

Πολύ σύντομα οι πληρωμές λογαριασμών θα γίνονται πανεύκολα
δίνοντας απλά μια φωνητική εντολή σε ένα ψηφιακό οικιακό βοηθό
Εταιρίες της ψηφιακής βιομηχανίας όπως η Google, η Microsoft και η Amazon έχουν ριχτεί τα τελευταία χρόνια στην μάχη της ανάπτυξης συστημάτων που λειτουργούν ως οικιακοί βοηθοί. 

Πρόκειται για συστήματα που δέχονται φωνητικές εντολές και τα πρώτα μοντέλα μπορούσαν να ελέγχουν τα φώτα, τον θερμοσίφωνα και άλλες λειτουργίες του σπιτιού. Η τεχνολογία αυτών των ψηφιακών βοηθών εξελίσσεται διαρκώς με αποτέλεσμα τα σημερινά μοντέλα να μπορούν να προσφέρουν πολλές υπηρεσίες στους κατόχους τους. 

Μπορούν εκτός από τον έλεγχο των συστημάτων του σπιτιού, μπορούν να συνδέονται με το Internet και να παρέχουν κάθε είδους πληροφορίες στον κάτοχο τους, μπορούν να παραγγέλνουν προϊόντα, να καλούν ταξί, να θυμίζουν στους κατόχους που έχουν παρκάρει και πολλά άλλα. 

Οι πιο δημοφιλείς ψηφιακοί βοηθοί είναι αυτός της Amazon (Alexa) και αυτός της Google (Google Assistant). Οπως φαίνεται οι δυνατότητες και οι υπηρεσίες που θα προσφέρουν αυτά τα συστήματα είναι απεριόριστες και ορισμένες όχι απλά εντυπωσιακές αλλά βγαλμένες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. 



Η εταιρεία ανάπτυξης βιομετρικών συστημάτων Daon ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Amazon για την ενσωμάτωση στο Alexa μιας υπηρεσίας που θα επιτρέπει στον κάτοχο του συστήματος να κάνει πληρωμές με φωνητικές εντολές. Με απλά λόγια ο κάτοχος του ψηφιακού βοηθού θα μπορεί να του λέει «πλήρωσε το νοίκι» και ο βοηθός θα ενεργοποιεί την σχετική διαδικασία για να γίνει η πληρωμή μέσω online banking. 

Αν και το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίσει την φωνή του ατόμου που ζητά να γίνει η πληρωμή και να διαπιστώνει αν ανήκει στον κάτοχο των τραπεζικών λογαριασμών θα υπάρχει και δεύτερο επίπεδο ελέγχου. Το σύστημα θα ζητά από το άτομο που ζητά να γίνει μια πληρωμή διάφορα στοιχεία και πληροφορίες που θα αποδεικνύουν την ταυτότητα του. Σύμφωνα με την Daon το βιομετρικό σύστημα θα είναι έτοιμο σε 9-18 μήνες και η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα για να βρεθεί ο μηχανισμός που θα επιτρέπει στον ψηφιακό βοηθό να κάνει τις πληρωμές.
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.