.

Dahua Starlight : 'Εγχρωμη εικόνα κατά την διάρκεια της νύχτας

Σημαντική τάση στην αγορά της επιτήρησης χώρων, είναι η καταγραφή εικόνας σε εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού περιοχών από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV). Αυτό που το κατέστησε εφικτό, ήταν η πρόοδος στη τεχνολογία των αισθητήρων που εξοπλίζονται οι κάμερες παρακολούθησης.

Βασίλης Δέδες
Διευθυντής Πωλήσεων, Novatron Security Distribution

Πλέον, οι κατασκευαστές αισθητήρων κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά το «θόρυβο» της εικόνας, ένα κρίσιμο στοιχείο για την λήψη εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εξέλιξη αυτή έφερε για πρώτη φορά την έγχρωμη εικόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου μέχρι τώρα η ασπρόμαυρη εικόνα περιόριζε τις δυνατότητες απεικόνισης.

Τα χρώματα στο σκοτάδι αλλάζουν ριζικά όλες τις προσφερόμενες λύσεις των επαγγελματιών, σε ότι αφορά την επιτήρηση εξωτερικών χώρων όπως αποθήκες, λιμάνια, μεγάλα υπαίθρια πάρκα και δρόμους. Αυτό που βλέπει κανείς από μία τέτοια κάμερα θυμίζει ώρα «αργά το απόγευμα» ή ένα σούρουπο αντί ασπρόμαυρης εικόνας με πολλά σκοτεινά αλλά και λευκά (υπερφωτισμένα) σημεία.
Η Dahua Technology μέσω της νέας γενιάς καμερών, τις επονομαζόμενες Starlight, κατάφερε όχι μόνο να εμπλουτίσει την γκάμα της αλλά και να χαρακτηρίσει ως αιχμή του δόρατος την συγκεκριμένη τεχνολογία για τα προϊόντα της. Μέσω του εξελιγμένου αισθητήρα StarvisCMOS με ευαισθησία στο σκοτάδι 0.005 lux, προσφέρει την περίφημη έγχρωμη εικόνα στους χρήστες της. Εφοδίασε την νέα γενιά HD CVISystem 3.0 αλλά και την Professional σειρά IP καμερών της σε απόλυτη αρμονία με τον εξελιγμένο αλγόριθμό της Dahua για την ενίσχυση της προσφερόμενης ποιότητας.
Υπάρχει πληθώρα εφαρμογών επιτήρησης χώρων με την χρήση Starlight καμερών από τη Dahua, αλλά εμείς στη Novatron SecurityDistribution θέλαμε να κάνουμε τη δική μας δοκιμή και να σας παρουσιάσουμε τις εντυπώσεις μας. Ιδού το αποτέλεσμα σε σύγκριση με τις συμβατικές πλέον τύπου IR LED κάμερες (τις οποίες και αντικαταστήσαμε μετά την δοκιμή).

Όπως φαίνεται στην εικόνα 1, η διαφορά είναι αποκαλυπτική επιβεβαιώνοντας την υπεροχή που προσφέρει η τεχνολογία Starlight καμερών της Dahua. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ζήτηση τέτοιου είδους καμερών αυξήθηκε μετά τη συγκεκριμένη δοκιμή, αποδεικνύοντας ότι η ανάγκη για έγχρωμη παρακολούθηση βίντεο κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είχαμε αρχικά προβλέψει.


εικόνα 1

Μία από τις εφαρμογές που πελάτες μας κάλυψαν με τη συγκεκριμένη τεχνολογία καμερών ήταν η περιμετρική κάλυψη αποθηκών σε απομακρυσμένες βιομηχανικές ζώνες. Είχαν να αντιμετωπίσουν τη φτωχή σε φωτισμό περιοχή, για την παρακολούθηση οχημάτων και την ανίχνευση ύποπτων κινήσεων.

Ακόμη μία εφαρμογή ήταν στην παρακολούθηση θαλάσσιων περιοχών όπως ιχθυοκαλλιέργειες. Είχαμε κι εκεί σημαντικά αποτελέσματα στην αποτροπή καταστροφών και κλοπών. Σημαντικό στη συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν η «έξυπνη» PTZ Starlight Laser κάμερα της Dahua SD6AL230F-HNI (εικόνα 2) και SD50225U-HNI. Μέσω του εξελιγμένου ενσωματωμένου λογισμικού της Dahua η κάμερα λειτουργούσε με προγραμματισμένη περιπολία. Έτσι όταν ανίχνευε κίνηση έμπαινε σε λειτουργία η παρακολούθηση κίνησης (Auto Tracking).

εικόνα 2
Τέλος, η Starlight κάμερες της Dahua έφεραν εις πέρας την προστασία φωτοβολταϊκών πάρκων, όπου εκεί συνήθως υπάρχει μόνο το φως των άστρων (Starlight) που θα μπορούσε να βοηθήσει την σωστή και αποτελεσματική επιτήρηση ενός τόσο ακριβού εξοπλισμού.

Στη Dahua Technology αλλά και στη Novatron Security Distribution πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία καμερών ενδείκνυται ώστε να αντικαταστήσει τις κοινού τύπου κάμερες τεχνολογίας IR LED, ειδικότερα όταν η τοποθέτηση γίνει σε εξωτερικό χώρο όπου υπάρχει έστω και ελάχιστος φωτισμός από τον ουρανό. Εκεί δηλαδή όπου η ανάγκη για πραγματική παρακολούθηση μεγάλών αποστάσεων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί από μία κάμερα με IR LED. Εκεί όπου τα αντικείμενα του περιβάλλοντα χώρου εμποδίζουν τη σωστή απεικόνιση όπως λευκοί τοίχοι, αντανακλαστικές πινακίδες δρόμου και πινακίδες αυτοκινήτων.

Η γκάμα καμερών αυτής της γενιάς είναι μεγάλη, είτε μιλάμε για τεχνολογία HD-CVI (αναλογικό σήμα) είτε μιλάμε για IP κάμερες. Δεσπόζουν φυσικά οι εξελιγμένες PTZ κάμερες που ανάλογα το μοντέλο μπορούν να απεικονίσουν έγχρωμα έως και 500 μέτρα. Σε μικρότερες εφαρμογές θα βρούμε πληθώρα καμερών τύπου bullet και dome σταθερής ή μεταβλητής εστίαση, με ενσωματωμένα video analytics και face detection, WDR, IK10 πιστοποίηση.


Γνωρίστε τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της Dahua Technology στη Novatron Security Distribution ΑΕ, επίσημο εισαγωγέα Dahua στην Ελλάδα.

Δηλώστε συμμετοχή στα δωρεάν τεχνικά σεμινάρια από τους ειδικούς της Dahua κα τις Novatron Security Distribution AE.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.