.

Schneider Electric, Danfoss και Somfy δημιουργούν ένα οικοσύστημα για το «έξυπνο σπίτι»


Η παγκόσμια αγορά IoT αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και εκτιμάται πως μέχρι το 2020 θα υπάρχουν 8,4 δισ. συνδεδεμένες συσκευές. Το 2016, κάτω από το 17% των αμερικάνικων σπιτιών είχαν εγκατεστημένο κάποιο είδος έξυπνου οικιακού συστήματος, ενώ αντίστοιχα στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό ήταν μικρότερο του 4%. Οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές μπορούσαν να ελέγξουν μόνο μία λειτουργία.

Η πρόκληση είναι πως η συνδεσιμότητα εξακολουθεί να θεωρείται ευρέως ότι στερείται απλότητας, αξιοπιστίας, διαλειτουργικότητας και τεχνικής υποστήριξης. Ένα ακόμα θέμα αφορά στην ποιότητα της εγκατάστασης και ιδιαίτερα, όταν η εγκατάσταση υλοποιείται από τον ίδιο τον τελικό χρήστη ή από μη εξειδικευμένους τεχνικούς.

Η Schneider Electric, η Danfoss και η Somfy πιστεύουν ότι ήρθε ή ώρα για τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου να συνεργαστούν μεταξύ τους, να επιταχύνουν τη συνδεσιμότητα και να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις που θα δουλεύουν μαζί απρόσκοπτα. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι τρεις παγκόσμιοι ηγέτες φέρνουν το δικό τους πεδίο εξειδίκευσης στον τομέα του φωτισμού, της θέρμανσης και τον έλεγχο τον σκιάστρων/ρολών καθώς και την υποστήριξή τους από τα αντίστοιχα δίκτυα εξειδικευμένων τεχνικών.

«Ο έλεγχος του φωτισμού, της θέρμανσης και των σκιάστρων/ρολών μέσω ενός συστήματος είναι μια δυνατότητα που μπορούμε πλέον να προσφέρουμε συνδυάζοντας περισσότερα από 300 χρόνια πρωτοπορίας στον κλάδο, τα οποία υποστηρίζονται και από το πιο εκτεταμένο δίκτυο εξειδικευμένων εγκαταστατών. Τις τελευταίες δεκαετίες, αναπτύξαμε επίσης ένα πολύ υψηλό επίπεδο συμβατότητας και με άλλες μεγάλες εταιρείες στον εξοπλισμό HVAC, τον έλεγχο πρόσβασης, τις θυροτηλεοράσεις και τα συστήματα εικόνας και ήχου. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για περαιτέρω αλληλεπίδραση με τις εταιρείες του κλάδου μας για την εύκολη και απρόσκοπτη ενσωμάτωση όλων των εφαρμογών μας», δήλωσε ο Lars Tveen, Πρόεδρος της Danfoss Heating Segment.

«Επί πολλά χρόνια έχουμε αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο με πάνω από 300.000 τεχνικούς εγκαταστάσεων από όλο τον κόσμο. Χάρη στη στενή και καθημερινή αλληλεπίδραση, έχουμε δημιουργήσει αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους τεχνικούς μας. Γι’ αυτούς, οι εταιρείες μας σημαίνουν αξιοπιστία, ευκολία στη χρήση και αποτελεσματική τεχνική υποστήριξη. Επιπλέον, τα προγράμματα συνεργατών μας – Schneider Electric EcoXperts, Somfy Experts και Danfoss Installers – είναι οι κατάλληλες πλατφόρμες για να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να αναπτύσσουμε τεχνογνωσία πάνω στη συνδεσιμότητα για τους πελάτες μας», δήλωσε ο CEO της Somfy, Jean-Guillaume Despature.

«Έχουμε ήδη αναπτύξει αξιόπιστες πλατφόρμες συνδεσιμότητας που βασίζονται σε βασικά συστήματα αυτοματισμού και έχουμε σημειώσει σημαντική επιτυχία με τα Wiser, KNX και C-Bus της Schneider Electric, το Link™ της Danfoss και το TaHoma της Somfy. Πιστεύουμε στις ανοιχτές πλατφόρμες και στη διαλειτουργικότητα. Τα πρωτόκολλα και οι πλατφόρμες συνδεσιμότητας εξακολουθούν να είναι πολύ διαφορετικά. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναπτύξει την τεχνογνωσία που ενσωματώνει όλα τα βασικά πρωτόκολλα επικοινωνίας και είναι συμβατή με όλες τις νέες τεχνολογίες και τα συστήματα φωνητικών εντολών. Δεσμευόμαστε για μακροπρόθεσμη συμβατότητα με τις πλατφόρμες μας», δήλωσε ο Philippe Delorme, Schneider Electric Executive Vice President for Buildings & IT Business.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Schneider Electric, η Danfoss και η Somfy θα ευθυγραμμίσουν τη στρατηγική τους για την ανάπτυξη ενός ανοιχτού οικοσυστήματος, εξασφαλίζοντας συνεργασία και διαλειτουργικότητα για τα προϊόντα τους, τόσο σε επίπεδο τοπικού ελέγχου όσο και σε επίπεδο cloud μέσω APΙs (Application Programming Interface), στην συμμαχία θα συμμετάσχουν και άλλοι στρατηγικοί εταίροι όπως για παράδειγμα η Apple, Google και Amazon.

Τα τρία πρώτα έργα αξιοποίησης του οικοσυστήματος παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης Light + Building 2018 στη Γερμανία και περιλαμβάνουν:

  • Ξενοδοχείο με ολοκληρωμένη διαχείριση δωματίων. Τα οφέλη για τη λειτουργία του ξενοδοχείου είναι η ενσωμάτωση των συστημάτων χωρίς εμπόδια, παρέχοντας σταθερή και άριστη εμπειρία φιλοξενίας, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιούν την κατανάλωση ενέργειας χωρίς να επηρεάζουν την άνεση των πελατών. Η λύση επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου να ελέγχουν τα πάντα μέσω ενός ενιαίου ολοκληρωμένου συστήματος.
  • Εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων αυτοματισμού σε πολυτελείς κατοικίες.
  • Νέες ή ανακαινισμένες κατοικίες που αναβαθμίζονται σε άνεση και λειτουργίες, χάρη σε έναν smart-home-ready ηλεκτρολογικό πίνακα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.