.

Διπλασιάστηκαν μεταξύ 2013-2017 οι δαπάνες για υποδομές ΙΤ Cloud


Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης συνέχισε να διευρύνεται το 2017 η παγκόσμια δαπάνη για υποδομές Πληροφορικής για το Cloud. Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC, τα έσοδα των κατασκευαστών από τις πωλήσεις υποδομών ΙΤ Cloud (server, storage και Ethernet switch) αυξήθηκαν το 4ο τρίμηνο του 2017 κατά 27,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκαν σε $12,8 δις.

Για το σύνολο της χρήσης του 2017, όπως προκύπτει από το Worldwide Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker της IDC, οι σχετικές δαπάνες - που σημειωτέον αφορούν τόσο το public, όσο και το private cloud- αυξήθηκαν, επίσης, σε διψήφιο ποσοστό και συγκεκριμένα κατά 21,7% έναντι του 2016, ανερχόμενες σε $43,4 δις. Όπως παρατηρούν οι αναλυτές της ΙDC, οι παγκόσμιες δαπάνες για υποδομές Πληροφορικής, που αφορούν το cloud, σχεδόν διπλασιάστηκαν την περίοδο 2013-2017.

Τα έσοδα των κατασκευαστών από τις πωλήσεις υποδομών ΙΤ για public cloud σχεδόν διπλασιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Όσον αφορά συγκεκριμένα το 4ο τρίμηνο του 2017 διαμορφώθηκαν σε $8,5 δις, αυξημένες κατά 34% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αντίστοιχες δαπάνες για υποδομές ΙΤ για το private cloud έφθασαν την ίδια περίοδο τα $4,3 δις, αυξημένες κατά 15,7%. Συνδυαστικά, οι δαπάνες για υποδομές public και private cloud αντιπροσωπεύουν πλέον το 42,2% της παγκόσμιας αγοράς υποδομών IT, από 39,3% το 2016. Τα δε έσοδα της παραδοσιακής αγοράς υποδομών αυξήθηκαν κατά 12,8% το 2017 σε σχέση με το 2016.

Ισχυρή ανάπτυξη

“Το 2017 σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο των υποδομών Πληροφορικής για Cloud ειδικά στο δημόσιο τομέα. Το δημόσιο cloud, κυρίως λόγω των υπερυπολογιστών, ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξη των πωλήσεων του τομέα. Αν και η τάση αυτή θα συνεχιστεί τουλάχιστον για μερικά ακόμα τρίμηνα, υπάρχει έντονη ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα υποδομών Πληροφορικής για cloud.

Εκτός από τις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Ιαπωνίας, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,2% και 4,8%, αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όλες οι άλλες περιοχές του κόσμου διεύρυναν τις πωλήσεις των υποδομών Πληροφορικής για cloud με διψήφια ποσοστά. Η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού (εξαιρουμένης της Ιαπωνίας) και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρουσίασαν τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης με ανάπτυξη κατά 59% και 34,1% αντίστοιχα. Ο Καναδάς (23,3%), η Μέση Ανατολή και η Αφρική (27,5%) και οι ΗΠΑ (21,1%) σημείωσαν, επίσης, σημαντική ετήσια αύξηση, ενώ η Δυτική Ευρώπη περιορίστηκε στο 16,6%. 

Top εταιριών, παγκοσμίως, Έσοδα Κατασκευαστών Cloud IT Infrastructure, Μερίδιο Αγοράς και αύξηση από έτος σε έτος 4ο τρίμηνο 2017 (έσοδα σε εκατ.)
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.