.

Κίνα: Συλλήψεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπωνΈνας άνδρας εισέρχεται σε κατοικημένη περιοχή που παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε επαρχία της κεντρικής Κίνας και αυτόματα σημαίνει συναγερμός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Χάρη στο σύστημα αναγνώρισης προσώπων, που έδωσε 95% πιθανότητες ο άνδρας αυτός να είναι υπεύθυνος για την κλοπή ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες.

Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα και είναι ενδεικτικό του πώς η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων βοηθά τις αστυνομικές αρχές. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η αστυνομία στην κομητεία Φανσιάν στην επαρχία Χενάν μπορεί να συγκρίνει τις εικόνες των περαστικών στους δρόμους με τους υπόπτους στη βάση δεδομένων της αστυνομίας και να ειδοποιεί άμεσα τις αρχές μόλις το ποσοστό ταύτισης ξεπεράσει ένα προκαθορισμένο όριο, εξηγεί ο αστυνομικός Σουν Τζουνσάν.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, η τεχνολογία αυτή που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε την αστυνομία στη Φανσιάν να εντοπίσει και να συλλάβει 80 υπόπτους, μεταξύ των οποίων και δύο που βρίσκονται στην πανεθνική λίστα καταζητούμενων και ήταν ύποπτοι για βίαια εγκλήματα.

"Οι κάμερες που είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι ‘έξυπνες’ και μπορούν να δώσουν αυτόματα πληροφορίες στην αστυνομία", σημειώνει ο αστυνομικός Γουάνγκ Τζισέ.

Τα τελευταία χρόνια, οι κάμερες παρακολούθησης με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων χρησιμοποιούνται ολοένα και πιο πολύ από την κινεζική αστυνομία με στόχο την αποτροπή και τη διαλεύκανση αδικημάτων και εγκλημάτων. "Όταν η αστυνομία χρησιμοποιεί την υψηλή τεχνολογία και αναβαθμίζει τις δυνατότητές της, οι πολίτες νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο χαρούμενοι", επισημαίνει ο αστυνομικός Σάο Τζινγκλιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.