.

Η παγκόσμια αγορά επιτηρούμενων συστημάτων στα 46 δις δολάριαΗ παγκόσμια αγορά επιτηρούμενων συστημάτων ασφαλείας αποτιμάται σήμερα σε 45,7 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει σε 59,8 δις δολάρια το 2023, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5%, σύμφωνα με μια έκθεση της Research and Markets.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που οδηγούν την ανάπτυξη της αγοράς επιτηρούμενων συστημάτων (Alarm Monitoring) περιλαμβάνουν τις ελκυστικές εκπτώσεις σε συμβόλαια για την εγκατάσταση νέων συστημάτων ασφαλείας και αυξανόμενη δημοτικότητα του Smart Home και των συστημάτων οικιακού αυτοματισμού.

Το 2017, η επιτήρηση συστημάτων ασφαλείας σε μεγάλα κτίρια απέδωσε το μεγαλύτερο μερίδιο των εσόδων της παγκόσμιας αγοράς. Σημαντικό τμήμα της αγοράς αποτελούν επίσης οι κατοικίες, καθώς ένα σημαντικό μέρος των συνολικών εσόδων δημιουργείται μέσα από τις μηνιαίες επαναλαμβανόμενες χρεώσεις για τις υπηρεσίες απομακρυσμένου ελέγχου.

Τα πιο εξελιγμένα – επιτηρούμενα – συστήματα συνδέονται με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, που επιτηρεί συνεχώς την ορθή λειτουργία του συστήματος και μπορεί να ανταποκριθεί με τις πρέπουσες ενέργειες, ειδοποιώντας τον αρμόδιο, επικοινωνώντας με την αστυνομία ή αποστέλλοντας μια περίπολο ασφαλείας.

Τα σύγχρονα κτίρια υψηλής απόδοσης, με την επιτήρηση ασφάλειας και τον έλεγχο της ενεργειακής απόδοσης, θεωρούνται ως μια προσοδοφόρα αγορά, λόγω των τεράστιων δυνατοτήτων ανάπτυξης του τομέα.

Το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης της αγοράς επιτηρούμενων συστημάτων αναμένεται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας-Ειρηνικού (APAC), λόγω – μεταξύ άλλων παραγόντων – των ταχέως αναπτυσσόμενων αστικών κέντρων, της αύξησης του πληθυσμού, αλλά και των συνεχώς αυξανόμενων απειλών.

Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ διαθέτει ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Λήψης Σημάτων (ΕΡΜΗΣ – Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός) το οποίο διατηρεί υψηλά πρότυπα λειτουργίας, κορυφαίες υποδομές, συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και την υψηλότερη αποτελεσματικότητα αποτροπής αρνητικών συμβάντων.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.