.

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Amazon στη διάθεση των αστυνομικών αρχών στις ΗΠΑ


Η Amazon ήρθε σε συμφωνία με αμερικάνικες κυβερνητικές αρχές για την πώληση της νέας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, Rekognition. Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βοηθήσει τις αστυνομικές αρχές να εξιχνιάσουν υποθέσεις στο μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά αρκετά σωματεία ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντιώνονται στην χρήση του προγράμματος, καθώς όπως αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία αυτή για “λάθος” σκοπούς, βάζοντας την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σε κίνδυνο.

Η ίδια η Amazon απάντησε στις κατηγορίες λέγοντας ότι θα διακόψει προσωρινά τη χρήση του Rekognition από κυβερνητικές αρχές που κάνουν κατάχρηση του προγράμματος. Ταυτόχρονα, ανέφερε όλα τα πλεονεκτήματα του “Rekognition”, όπως η εύρεση χαμένων παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Η.Π.Α. δεν είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει αναγνώριση προσώπου με στόχο την ευκολότερη επίλυση αστυνομικών υποθέσεων, καθώς η Κίνα χρησιμοποιεί ήδη παρόμοια τεχνολογία.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.