.

Η LG Electronics οραματίζεται την πόλη του μέλλοντοςΟι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις καθιστούν ευκολότερη από ποτέ τη σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ με το Internet of Things να επιτρέπει σε διαφορετικές συσκευές τη μεταξύ τους επικοινωνία, οι δουλειές του σπιτιού και η συνολική λειτουργικότητα μίας κατοικίας αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο. Βγαίνοντας από το οικοσύστημα ενός ‘έξυπνου’ σπιτιού, η επίδραση και η αλλαγή στον τρόπο ζωής των κατοίκων μίας ‘έξυπνης’ πόλης γίνεται αναμφισβήτητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Ο ρόλος της LG Electronics στην πρωτοπορία αυτού του δυναμικού και ωστόσο μακροπρόθεσμου τομέα θα είναι καταλυτικός. Η εταιρεία ξεκινώντας από την έδρα της, τη Σεούλ, παρουσίασε το 2017 τις δυνατότητες των έξυπνων οικιακών συσκευών της με την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου πακέτου έξυπνων λύσεων σε ένα πολυτελές συγκρότημα διαμερισμάτων σε προάστιο της Σεούλ. Σχεδιασμένο για να ανοίξει στις αρχές του 2021, το συγκρότημα διαμερισμάτων Byeollae I’PARK Suite αποτελείται από πέντε κτήρια στο βορειοανατολικό προάστιο της Σεούλ και θα είναι εξοπλισμένο αποκλειστικά με έξυπνες οικιακές συσκευές και τεχνολογίες της LG.


Τα διαμερίσματα θα διαθέτουν τις έξυπνες συσκευές κορυφαίας τεχνολογίας της LG, όπως κλιματιστικά, ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων και συστήματα φροντίδας ενδυμάτων Styler. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν πρόσθετες έξυπνες συσκευές όπως ιονιστές, ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ και ηχεία LG ThinQ Hub, τις οποίες θα μπορούν να ελέγξουν με φωνητικές εντολές. Το σύστημα που σχεδιάστηκε για το I’PARK Suite θα είναι επίσης συμβατό με έξυπνες συσκευές άλλων κατασκευαστών, σύμφωνα με τη στρατηγική της LG για την υποστήριξη ενός ανοιχτού έξυπνου οικοσυστήματος.

Σε μεγαλύτερη κλίμακα και εκτός των ορίων του σπιτιού, η πόλη του μέλλοντος θα καθοριστεί τόσο από την πρόοδο της έξυπνης τεχνολογίας όσο και από τις ενεργειακά αποδοτικές πράσινες λύσεις. Ωστόσο, η πρόοδος για τους δύο ξεχωριστούς τομείς πιθανά να είναι δύσβατη στην υλοποίηση για τις περιοχές όπου οι δύο αυτές τάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Γι’ αυτό, η LG μέσω των Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας ‘ενώνει’ την ενεργειακή απόδοση με τις καλύτερες μορφές έξυπνων λύσεων βελτιστοποιώντας την απόδοση και προσφέροντας απεριόριστα πλεονεκτήματα στους χρήστες.

Διαθέσιμο για κατοικίες, επαγγελματικά κτίρια και χώρους λιανικής πώλησης, οι προηγμένες λύσεις EMS της LG παρακολουθούν, ελέγχουν και βελτιστοποιούν την απόδοση όπου κι αν εγκατασταθούν. Ένα σύγχρονο σύστημα EMS είναι ακόμη ικανό να λειτουργεί σε εγκαταστάσεις διαφορετικών χρήσεων για να δημιουργεί βέλτιστη απόδοση σε πολλαπλές τοποθεσίες με διαφορετικές ρυθμίσεις κλίματος. Η προσαρμοστικότητα και η ικανότητά τους να βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου καθιστά ένα ικανό EMS απαραίτητο συστατικό στοιχείο για το μέλλον της πολεοδομίας. Με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν πρόσβαση και η συνολική άνεση, αυτές οι λύσεις παρουσιάζουν μία πραγματικά επικερδής επιλογή για τους κατοίκους μίας μελλοντικής πόλης.


Τέλος, οι πρωτοποριακές λύσεις EMS της LG αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απεριόριστες δυνατότητες των καινοτομιών της εταιρείας στην έξυπνη τεχνολογία για να καταστήσουν δυνατή την εξοικονόμηση ενέργειας. Η γρήγορη ανάλυση δεδομένων και το λογισμικό προσομοίωσης επιτρέπουν σε αυτές τις λύσεις να βελτιώνονται με το χρόνο και να αυξάνουν συνεχώς τις δικές τους επιδόσεις ενώ έχουν αναγνωριστεί με βραβεία IDEA και Red Dot Awards.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.