.

Οι δαπάνες για την ασφάλεια θα υπερβούν τα 124 δισ. δολ. παγκοσμίως μέχρι το επόμενο έτοςΟι δαπάνες για την ασφάλεια θα υπερβούν τα 124 δισ. δολ. παγκοσμίως μέχρι το επόμενο έτος.

Η ερευνήτρια εταιρεία Gartner αποκάλυψε ότι οι δαπάνες για την ασφάλεια αναμένεται να υπερβούν τα 124 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και σε επίπεδο δικτύου, καθώς οι επιχειρήσεις συνειδητοποιούν τους ενδεχόμενους κινδύνους, αφού μπορεί να καταστραφούν ολοκληρωτικά και μάλιστα μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα τους στον επιχειρηματικό κόσμο, χάνοντας πελάτες.

Οι ελλείψεις δεξιοτήτων στο υπαλληλικό προσωπικό που χειρίζεται τα θέματα ασφάλειας έχει επίσης μεγάλο αντίκτυπο σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους. Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως και η εισαγωγή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR) οδήγησε σε αυξημένες οικονομικές δαπάνες για εξειδικευμένα συστήματα πρόληψης απώλειας δεδομένων. Επομένως τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραμείνουν ασφαλείς τόσο από εσωτερικές, όσο και από εξωτερικές απειλές.

Ο Siddharth Deshpande, επικεφαλής έρευνας στη Gartner, δήλωσε: «Το υπαλληλικό προσωπικό στον τομέα της πληροφορικής που επιμελούνται τα θέματα ασφάλειας, προσπαθούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις νέες και εξελιγμένες τεχνολογικές πλατφόρμες για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές που θα έχει ως θετικό αποτέλεσμα να γνωρίσουν ανάπτυξη σε πολλά επίπεδα, Οι συνεχιζόμενες ελλείψεις δεξιοτήτων και ο νέος κανονισμός για την προστασία των δεδομένων (GDPR) που εφάρμοσε η Ευρωπαϊκή Ένωση οδηγούν αναπόφευκτα σε περαιτέρω οικονομικά έξοδα, και προφανώς δεν διαθέτουν όλοι τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

Ο τομέας που είναι πιθανότερο να επηρεαστεί από την αύξηση των δαπανών στον τομέα της ασφάλειας είναι η ασφάλεια του σύννεφου (αγγλικά: cloud), η οποία προβλέπεται να αυξηθεί κατά 148% μεταξύ 2017 και 2019. Παρόλο που εξακολουθεί να έχει το χαμηλότερο επίπεδο δαπανών, φθάνοντας τα 304 εκατομμύρια δολάρια, η ζήτηση για υπηρεσίες βασισμένες στον σύννεφο θα κάνει μεγάλη διαφορά στο περιβάλλον ασφαλείας το τρέχον έτος και το επόμενο.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας που παρέχονται από το σύννεφο εκτιμάται πως θα γίνουν το προτιμώμενο μοντέλο προστασίας ενάντια σε οποιαδήποτε διαδικτυακή απειλή», πρόσθεσε ο Siddharth Deshpande.

Η ασφάλεια των δεδομένων θα παρουσιάσει επίσης μεγάλα κέρδη τα επόμενα χρόνια, με τις δαπάνες να αυξάνονται κατά 37,5%, από 2,53 δισεκατομμύρια δολάρια σε 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.