.

Αυτόνομα ρομπότ φύλακες προστατεύουν τα γραφεία εταιρίας τεχνολογίας στις ΗΠΑ



Η εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Slack, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του ετήσιο συνεδρίου που διοργανώνει με την ονομασία Slack Frontiers, ότι έχει κατασκευάσει δύο ρομπότ ασφαλείας σε συνεργασία με την εταιρία Cobalt Robotics που ήδη «έχουν πιάσει δουλειά» φρουρώντας και παρακολουθώντας τα γραφεία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας σε 24ώρη βάση.

Τα ρομπότ ενσωματώνουν μια σειρά ενσωματωμένων αισθητήρων με θερμικές κάμερες, αναγνώστες καρτών ταυτοποίησης προσώπων, περιβαλλοντικούς αισθητήρες, σειρήνες συναγερμού καθώς και LIDAR, RFID και υπερηχητικούς αισθητήρες μεγάλης εμβέλειας. Επίσης υποστηρίζουν αμφίδρομη επικοινωνία ήχου / βίντεο και ενσωματώνουν μια οθόνη αφής που μπορεί να αξιοποιηθεί ως μονάδα εικονικής παρουσίας

Η Cobalt Robotics δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη αυτόνομων ρομπότ ασφαλείας στη βάση μιας ιδέας που συνδυάζει λογισμικό, εξοπλισμό αλλά και ανθρώπινο δυναμικό με στόχο τη δημιουργία μιας ιδανικής λύσης ασφάλειας για εργαζομένους, επισκέπτες και εγκαταστάσεις.

Αυτή η ιδέα στην ουσία μεταφράζεται, ως μια πιθανή ομάδα από ρομπότ που περιπολεί στο χώρο εργασίας, συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα και όταν αντιληφθεί ή ανιχνεύσει ένα περιστατικό που φαινομενικά μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό για την ασφάλεια, καλεί ανθρώπους της εταιρίας προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις είτε τοπικά είτε από απόσταση. Τα αυτόνομα ρομπότ φύλακες μπορούν να αξιοποιηθούν και ως οδηγοί για τους εργαζομένους και τους επισκέπτες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας ενημερώνοντας για ένα σύνολο κανόνων και οδηγιών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:





Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.