.

«Συμμαχία» ARM και Intel για χάρη του Internet of Things



Δύο κολοσσοί του χώρου των ημιαγωγών που μέχρι τώρα ήταν σκληροί ανταγωνιστές, η Arm και η Intel, συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη διαχείριση δικτύων διασυνδεδεμένων συσκευών και των δύο εταιρειών, απομακρύνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο της ανάπτυξης της αγοράς του αποκαλούμενου Internet of Things (IoT).

Όπως αναφέρει το Reuters, η ARM ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έκλεισε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την Intel για χρήση κοινών στάνταρ που αναπτύχθηκαν από την Intel, για τη διαχείριση συσκευών, συνδέσεων και δεδομένων IoT.

Το IoT έχει να κάνει με τη διασύνδεση απλών τσιπ που αντιλαμβάνονται απόσταση, κίνηση, θερμοκρασία, πίεση και εικόνες, με σκοπό τη χρήση σε μια όλο και πιο ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών, όπως φώτα, παρκόμετρα, ψυγεία κ.ά. Στο πλαίσιο της ανόδου του ΙοΤ, κάποιες από τις πιο απλές ηλεκτρονικές συσκευές στον κόσμο γίνονται «έξυπνες» διασυνδεόμενες σε δίκτυα cloud, ωστόσο γίνεται όλο και δυσκολότερη η προστασία τους.

Η συμφωνία της ARM στο να υιοθετήσει στάνταρ της Intel για την ασφαλή διαχείριση τέτοιων δικτύων αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, που «υπόσχεται» να επιταχύνει την εξάπλωση του ΙοΤ σε πολλές βιομηχανίες, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.

«Βλέπουμε μια σημαντική επιτάχυνση από άποψης του πώς η αγορά θα αναπτυχθεί σε αριθμούς συσκευών και ως προς τον όγκο δεδομένων που κινούνται μέσω αυτών των συστημάτων» είπε στο Reuters ο Χιμαγκίρι Μουκαμάλα, ανώτερος αντιπρόεδρος της ARM και general manager για το τμήμα IoT Cloud Services της εταιρείας.

H ανακοίνωση έγινε εν όψει της ετήσιας τεχνικής συνδιάσκεψης της ARM, που έχει οριστεί για αυτή την εβδομάδα στη Σίλικον Βάλεϊ. Υπενθυμίζεται πως η ARM και η Intel ήταν για πολύ καιρό σκληροί ανταγωνιστές στον χώρο των επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δίκτυα και smartphones. Οι περισσότεροι μεγάλοι προμηθευτές τσιπ IoT βασίζονται σε χαμηλής ενέργειας σχέδια της ARM, ενώ η Intel, γνωστή για τους ισχυρούς επεξεργαστές της, κυριαρχεί στην αγορά των cloud data centers, όπου τα δεδομένα IoT αναλύονται και υφίστανται επεξεργασία, σύμφωνα με τον αναλυτή Μπιλ Ρέι της Gartner.

Οι κατασκευαστές τσιπ αναμένεται να διαθέσουν περίπου 100 δισ. συσκευές ΙοΤ που βασίζονται σε τεχνολογία της ARM μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια, αντιστοιχώντας στον συνολικό αριθμό των τσιπ της ARM που διατέθηκαν μέσα στα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τον Μουκαμάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προβλέπει πως μέχρι και ένα τρισεκατομμύριο συσκευές ΙοΤ θα λειτουργούν στον κόσμο μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.