.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια επενδύουν στη Βιομετρία



Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια επενδύουν για την ασφαλή και εύκολη μεταφορά των επιβατών, με τη βιομετρική τεχνολογία να αποτελεί βασική προτεραιότητα, σύμφωνα με έρευνα της SITA.

Τα πληροφοριακά στοιχεία της έκθεσης για το 2018 για τις εναέριες μεταφορές, δείχνουν πώς ενσωματώνονται τα βιομετρικά στοιχεία στην εξέλιξη του self-service στα αεροδρόμια όλου του κόσμου. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, το 77% των αερολιμένων και το 71% των αεροπορικών εταιρειών, σχεδιάζουν σημαντικά προγράμματα και έχουν προγραμματίσει μεγάλα ποσά για την έρευνα και ανάπτυξη της βιομετρικής διαχείρισης ταυτότητας.

Τα ασφαλή και απρόσκοπτα ταξίδια αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τον κλάδο των αερομεταφορών. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι τόσο οι αεροπορικές εταιρείες, όσο και οι αερολιμένες, επενδύουν σε βιομετρική τεχνολογία για να προσφέρουν έναν ασφαλή τρόπο, χωρίς την ανάγκη ελέγχου εγγράφων, για τον εντοπισμό των επιβατών σε πολλαπλά στάδια του ταξιδιού. Έχει ήδη σημειωθεί μεγάλη επιτυχία, όπου έχουν υλοποιηθεί τέτοια συστήματα, σε αεροδρόμια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως δείχνει η έρευνα, η ενοποίηση προκαλεί προκλήσεις και η ποικιλία των νομοθετικών απαιτήσεων μπορεί να είναι πρόβλημα για τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. Για να επιτευχθεί μια απρόσκοπτη εμπειρία για τους επιβάτες, πρέπει να συνεργαστούν αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, κυβερνήσεις και προμηθευτές του κλάδου και να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να αυτοματοποιήσουμε, ακόμη και να εξαλείψουμε τις κουραστικές διαδικασίες.

Η έρευνα της SITA δείχνει ακόμα ότι η βιομηχανία αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις για την πλήρη υιοθέτηση των βιομετρικών στοιχείων, για τους ελέγχους ταυτότητας των επιβατών. Περισσότερο από το ένα τρίτο των αεροπορικών εταιρειών αναφέρουν την ενσωμάτωση των εργαλείων και των τεχνολογιών στα αεροδρόμια και την έλλειψη προτύπων για τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες για την ενσωμάτωση των ελέγχων, ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Για τα αεροδρόμια, η κατάσταση είναι παρόμοια, αν και το 39% δηλώνει ότι η ικανοποίηση των κρατικών και νομοθετικών απαιτήσεων, είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση.

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια εξετάζουν επίσης νέες τεχνολογίες για τη διαχείριση της ταυτότητας των επιβατών, με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας, για παράδειγμα μειώνοντας την ανάγκη πολλαπλών ελέγχων ταυτότητας.

Συνολικά, οι επενδύσεις στην τεχνολογία αυξάνονται. Η έρευνα δείχνει ότι οι επενδύσεις των αεροπορικών εταιρειών τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σταθερές, αλλά οι μελλοντικές προβλέψεις, τόσο για τις λειτουργικές δαπάνες όσο και για τις δαπάνες έρευνας, δείχνουν σημαντική αύξηση από το 2018.

Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν επίσης σε νέες τεχνολογίες που τους προσφέρουν στρατηγικά και επιχειρησιακά οφέλη. Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται ωφέλιμη σε μια σειρά αεροπορικών μεταφορών, με το 84% των αεροπορικών εταιρειών και το 61% των αερολιμένων, να σχεδιάζουν να εφαρμόσουν σημαντικά προγράμματα ή προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης έως το 2021.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.