.

Microsoft: Ενισχύει την ασφάλεια και φέρνει την Τεχνητή Νοημοσύνη πιο κοντά στους συνεργάτες τηςΣτο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου πληροφορικής Ignite 2018 που διοργάνωσε πρόσφατα η Microsoft Corp, στο Ορλάντο της Φλόριντα, η εταιρεία υπογράμμισε την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια στον τομέα της πληροφορικής.

Οι πελάτες της Microsoft είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία εβδομάδα γεμάτη με νέες προοπτικές γνωρίζοντας νέα του κλάδου και καινοτόμες λύσεις. Συνολικά 280 πελάτες της Microsoft απόλαυσαν αυτήν την πλούσια εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανακοινώθηκε μία σειρά προγραμμάτων και προϊόντων ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών, το Microsoft Secure Score, που αξιολογεί το περιβάλλον πελατών του Microsoft 365 και προτείνει λύσεις που στοχεύουν στη μείωση παραβιάσεων, και το Microsoft Authenticator, το οποίο βοηθά στην ασφαλέστερη σύνδεση των εργαζομένων, χωρίς τη χρήση password. Η εταιρεία τόνισε, επίσης, τη δέσμευσή της για τον εκδημοκρατισμό της Τεχνητής Νοημοσύνης και την ανάπτυξη προγραμμάτων όπως το «AI for HumanitarianAction», που στόχο έχει να αξιοποιήσει την Τεχνητή Νοημοσύνη προς όφελος της ανθρωπότητας, για την αποκατάσταση καταστροφών, την παροχή βοήθειας σε παιδιά, την προστασία προσφύγων και για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Στην εποχή του Intelligent Cloud και του Intelligent Edge, οι επιχειρήσεις σε κάθε βιομηχανία αναζητούν έναν έμπιστο συνεργάτη που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν», είπε ο Satya Nadella, CEO της Microsoft. «Οδηγούμε τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το edge computing και το IoT, ενώ προσφέρουμε ολοκληρωμένη ασφάλεια προκειμένου να ενδυναμώσουμε κάθε οργανισμό να δημιουργήσει τη δική του ψηφιακή ικανότητα και να επιτύχει σε αυτή τη νέα εποχή.»

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί τη βασική πρόκληση στην ψηφιακή εποχή

Κάθε μέρα οργανισμοί και επιχειρήσεις αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο και πόρους, πέρα από το βασικό τους έργο, για να αντιμετωπίζουν και να ανακάμπτουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Λειτουργούν με δεκάδες πολύπλοκα εργαλεία, όμως τα κενά μεταξύ αυτών των εργαλείων παραμένουν και οι απειλές συνεχίζουν να υπάρχουν. Καθώς η φύση των απειλών και το προφίλ των εισβολέων συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι ομάδες ασφαλείας προσπαθούν να ακολουθούν και να ανταπεξέλθουν, ενώ η εξειδικευμένη τεχνογνωσία σπανίζει.

Στο πλαίσιο του Ignite, η Microsoft παρουσίασε τρόπους ενδυνάμωσης του τομέα πληροφορικής προκειμένου να ξεκλειδωθούν οι δυνατότητες ασφάλειας του intelligent cloud. Τρεις είναι οι παράγοντες στους οποίους εστιάζει η Microsoft: 

1. Τις λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα που λειτουργούν όχι μόνο για την εταιρεία, αλλά και για τους πελάτες,

2. την εξειδικευμένη τεχνολογία ασφαλείας για μεγάλες επιχειρήσεις (enterprise-class technology)

3. Τις εταιρικές συνεργασίες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Λειτουργίες ασφαλείας σε παγκόσμια κλίμακα προορισμένες για τους πελάτες: Στη Microsoft περισσότεροι από 3.500 επαγγελματίες ασφάλειας εργάζονται με κορυφαία εργαλεία AI για να αναλύουν περισσότερα από 6.5 τρισεκατομμύρια παγκόσμια σήματα κάθε μέρα. Η παγκόσμια υποδομή ασφάλειας της εταιρείας προστατεύει τους πελάτες διασφαλίζοντας τα κέντρα δεδομένων, τη λειτουργία ενός Κέντρου Λειτουργιών Cyber Defense, την αποτροπή εισβολέων και τον αποκλεισμό περισσότερων από 5 δισεκατομμύρια απειλών κακόβουλου λογισμικού κάθε μήνα.

Τεχνολογία ασφάλειας στις επιχειρήσεις: Η Microsoft χρησιμοποιεί cloud τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσει στις επιχειρήσεις νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα προϊόντα της, τα οποία προστατεύουν από ένα ευρύ φάσμα απειλών, ασφαλίζουν το δίκτυο και προστατεύουν ευαίσθητες πληροφορίες:
  • Σχεδόν όλες οι παραβιάσεις δεδομένων ξεκινούν από ασθενείς κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft σήμανε το τέλος στην εποχή των κωδικών πρόσβασης, προωθώντας την πρόσβαση χωρίς τη χρήση κάποιου κωδικού, με τη βοήθεια της εφαρμογής Microsoft Authenticator για χιλιάδες συσκευές συνδεδεμένες με Azure AD, που χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις καθημερινά. Καμία εταιρεία δεν επιτρέπει σε επιχειρήσεις την εξάλειψη περισσότερων κωδικών πρόσβασης πέρα από τη Microsoft.
  • Το Microsoft Secure Score, η μοναδική κάρτα αναφοράς για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο πλέον περιλαμβάνει λειτουργίες EMS και Azure Security Center. Με τη χρήση του Secure Score οι επιχειρήσεις λαμβάνουν εκτιμήσεις και συστάσεις που μειώνουν τις παραβιάσεις σχεδόν κατά τριάντα φορές με βήματα όπως η επιβολή ελέγχου ταυτότητας, τόσο για τους διαχειριστές, όσο και για τους τελικούς χρήστες, εξασφαλίζοντας έτσι την αξιόπιστη πρόσβαση στις σωστές εφαρμογές.
  • Το Microsoft Threat Protection, που ανακοινώθηκε στη διάρκεια του συνεδρίου, αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία, ανίχνευση και αποκατάσταση απειλών στον κυβερνοχώρο, συνδυάζοντας προηγμένη προστασία και αυτόματη αποκατάσταση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, υπολογιστές, ταυτότητες και υποδομές σε μία ενιαία ολοκληρωμένη εμπειρία για τον χρήστη στα Microsoft 365 προϊόντα.
  • Οι παραβιάσεις δεδομένων συχνά προέρχονται από εισβολείς στο διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση σε δεδομένα που χρησιμοποιούνται για υπολογισμούς, αναλύσεις και άλλες λειτουργίες. Αυτό αποτρέπει πολλούς οργανισμούς από το να προσθέτουν /μεταφέρουν ευαίσθητα δεδομένα στο cloud σε χώρους εργασίας. Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του Azure confidential computing, καθιστώντας το Azure την πρώτη cloud υπηρεσία που παρέχει μία ασφαλή πλατφόρμα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ακεραιότητας των δεδομένων που χρησιμοποιούνται και μάλιστα κατά την επεξεργασία τους. 

Συνεργασίες για ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: Η Microsoft συνεργάζεται στενά με άλλες εταιρίες τεχνολογίας, φορείς, κυβερνήσεις και υπεύθυνους για την χάραξη πολιτικών, ώστε να διασφαλίσει τη διαφάνεια και την προστασία εκλογικών διαδικασιών, προεκλογικών εκστρατειών, διαδικασίες ψηφοφορίας, κλπ. μέσα από το πρόγραμμα “Defending Democracy”.

Data & AI μετασχηματίζουν την έξυπνη επιχείρηση

Προωθώντας τη δέσμευση της εταιρείας για εκδημοκρατισμό της πρόσβασης στην Τεχνητή Νοημοσύνη και διασφαλίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι ευρέως διαδεδομένα, η εταιρεία παρουσίασε το πρόγραμμα «AI για Ανθρωπιστική Δράση», ένα νέο πενταετές πρόγραμμα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων που στοχεύει στην αξιοποίηση της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης για την ενίσχυση προσπαθειών, όπως είναι η αποκατάσταση από καταστροφές, η προστασία παιδιών και προσφύγων, και η προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό, η εταιρία θα συνεργαστεί στενά με μη κερδοσκοπικούς και ανθρωπιστικούς οργανισμούς μέσω επιχορηγήσεων, επένδυσης στην τεχνολογία και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό είναι το τρίτο πρόγραμμα της πρωτοβουλίας «Microsoft’s AI for Good”, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017.

Η Microsoft συνεχίζει, επίσης, να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που σχετίζονται με το AI και τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους μέσα από εφαρμογές επόμενης γενιάς. Η Microsoft στο πλαίσιο του Ignite ανακοίνωσε νέες υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δεδομένα τους. Τέτοιες υπηρεσίες είναι:

Η Microsoft αποκάλυψε επίσης νέες εμπειρίες AI με το Microsoft 365, που καθιστούν ευκολότερη την εύρεση πληροφοριών, τη δημιουργία περιεχομένου, την ανάλυση δεδομένων και τη συνεργασία.
  • Μια νέα δυνατότητα αναζήτησης, το Microsoft Search, που διευκολύνει την εύρεση ποικίλων εγγράφων και δεδομένων σε όλο το εύρος του δικτύου δεδομένων του οργανισμού, χωρίς να διακόπτει τη ροή εργασίας.
  • Η επιλογή Ideas , η οποία βοηθά στην αξιοποίηση του AI, προβάλοντας έξυπνες προτάσεις στις εφαρμογές του Office. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός που τρέχει σε Excel και PowerPoint απλοποιεί την εμπειρία του χρήστη και βοηθά στην εξοικονόμιση χρόνου για καθημερινές εργασίες.
  • Οι έξυπνες βελτιώσεις στο Excel είναι πλέον διαθέσιμες, προσφέροντας τη δυνατότητα στο χρήστη να μετατρέπει δεδομένα σε πληροφορίες. Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει να εισάγουμε δεδομένα από μία εικόνα (Insert Data from Picture) επιτρέπει στο χρήστη να τραβήξει μία εικόνα από το κινητό και να τη μετατρέψει σε αρχείο excel διαθέσιμο για επεξεργασία και ανάλυση.
  • Με τη δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών Office 365 και LinkedIn, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να μοιράζονται έγγραφα με τις διασυνδέσεις τους στο LinkedIn απευθείας μέσω Outlook, Word, Excel και PowerPoint.
  • Οι νέες δυνατότητες AI που υποστηρίζονται από το Microsoft Teams είναι πλέον διαθέσιμες, υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της Microsoft να μετασχηματίσει τις εργασιακές συναντήσεις.
  • Το νέο Cortana Skills Kit for Enterprise, μια λύση που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν προσαρμοσμένες δεξιότητες, να τις δοκιμάζουν με τους χρήστες και να διαχειρίζονται πλήρως την εγκατάσταση στον οργανισμό τους.

Αξιοποιώντας το IoT και το Εdge computing

Το edge computing κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και ταυτόχρονα είναι πιο διαδεδομένο στις edge-connected συσκευές. Με τη δύναμη του AI, αυτές οι συσκευές μπορούν πλέον να προβλέψουν, να μάθουν, να μιλήσουν. Όλα αυτά οδηγούν στο επόμενο κύμα καινοτομίας στο intelligent cloud και το intelligent edge. Η Microsoft παρέχει ισχυρές λύσεις IoT και edge που ξεκλειδώνουν νέες ευκαιρίες για τους πελάτες προκειμένου να φέρουν το cloud intelligence σε νέα δεδομένα και σε περιοχές όπου η συνδεσιμότητα είναι αδύναμη και ελλιπής.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.