.

Οι smart home συσκευές κερδίζουν έδαφος



Ψήφο εμπιστοσύνης στις λύσεις Smart Home δίνουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως, οδηγώντας τις πωλήσεις του κλάδου σε διαρκή άνοδο.

Η παγκόσμια αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών αναμένεται να αυξηθεί κατά 31% το 2018 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, φθάνοντας τα 644 εκατομμύρια τεμάχια. Σύμφωνα με το τριμηνιαίο Smart Home Tracker Device της International Data Corporation (IDC), η παγκόσμια αγορά συσκευών Smart Home θα ανέλθει σε 1,3 δις συσκευές έως το 2022. Η επίδοση αυτή μεταφράζεται σε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 20,8% με χρονικό ορίζοντα το 2022. Η έκθεση διευκρινίζει ότι η αγορά των οικιακών συσκευών Smart Home αποτελείται από “έξυπνα” ηχεία, προϊόντα ψυχαγωγίας βίντεο, συνδεδεμένο φωτισμό, “έξυπνους” θερμοστάτες και προϊόντα παρακολούθησης/ασφάλειας.

Από την ανάλυση της IDC προκύπτει, εξάλλου, ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπο-κατηγορία της αγοράς των “έξυπνων” οικιακών συσκευών, με μέσο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 39%, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 100 εκατ. τεμάχια το 2018 και 230 εκατ. συσκευές μέχρι το 2022, θα είναι τα “έξυπνα ηχεία” με ενσωματωμένους βοηθούς φωνής, όπως το Amazon Echo και το Google Home.

Video Entertainment

Επιπλέον, οι πωλήσεις προϊόντων Video Entertainment, που αποτελούνται, κυρίως, από “έξυπνες” τηλεοράσεις, προβλέπεται να φτάσουν τα 458 εκατ. συσκευές έως το 2022 με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 11%.

Στο μεταξύ, οι συσκευές παρακολούθησης/ασφάλειας στο σπίτι, που περιλαμβάνουν από αισθητήρες πόρτας/παραθύρων μέχρι “έξυπνες” κλειδαριές και κάμερες IP, αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 19,4% της αγοράς Smart Home μέχρι τα τέλη του 2022, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 27,3%.

Η κατηγορία του συνδεδεμένου φωτισμού και προϊόντων, όπως οι “έξυπνοι” θερμοστάτες, θα “τρέξει” έως το 2022 με 27% ετησίως κατά μέσο όρο έως το 2022, με τα προϊόντα φωτισμού να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων. Οι θερμοστάτες, ενώ είναι δημοφιλείς στη Βόρεια Αμερική, θα αντιμετωπίσουν πιο περιορισμένη ανάπτυξη στον υπόλοιπο κόσμο.

Ασφάλεια

Παρά τις προβλέψεις, πάντως, για ανοδική πορεία της παγκόσμιας αγοράς “έξυπνων” οικιακών συσκευών, υπάρχουν ακόμη παράγοντες, οι οποίοι φρενάρουν τη μαζικότερη ανάπτυξη των υποδομών και υπηρεσιών Smart Home. Σύμφωνα με την IDC, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια παραμένουν οι κυρίαρχοι λόγοι, που αποθαρρύνουν τη μαζικότερη υιοθέτηση των “έξυπνων” οικιακών συσκευών. Ωστόσο, η IDC διατηρεί θετική πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς εκτιμά ότι η ευκολία στη χρήση των “έξυπνων” οικιακών συσκευών θα αντισταθμίσει αυτές τις ανησυχίες.

“Η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι ζητήματα κορυφαίας σημασίας για τους περισσότερους καταναλωτές, όταν εξετάζουν την αγορά “έξυπνων” οικιακών συσκευών. Εκτός από την ύπαρξη κατάλληλων λύσεων ασφάλειας κατά την κυκλοφορία των συσκευών στην αγορά, οι πωλητές πρέπει, επίσης, να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες των καταναλωτών, εκπαιδεύοντας τους κατάλληλα και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη”, αναφέρει η IDC.

Πηγή: sepe
Ετικέτες ,
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.