.

10 Νέες Τεχνολογίες των Σύγχρονων Ξενοδοχείων



Τα δωμάτια των ξενοδοχείων αλλάζουν. Οι νέες τεχνολογίες στην παγκόσμια ξενοδοχειακή βιομηχανία έχουν κάνει το ντεμπούτο τους με εντυπωσιακό ρυθμό και οι ειδικοί περιμένουν ότι πολλές από τις νέες συσκευές που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία σύντομα θα θεωρούνται δεδομένες.

Παρακάτω, ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή δέκα σχετικά νέων τεχνολογιών και αναφέρονται οι λόγοι που τις καθιστούν σημαντικές για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων.

Keyless Entry

Τα smartphones αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων. Σύντομα, στα σύγχρονα ξενοδοχεία, με την βοήθεια της τεχνολογίας, οι mobile συσκευές θα αντικαταστήσουν τις κάρτες που χρησιμοποιούνται για να ξεκλειδώνουν οι πόρτες των δωματίων. Μερικές μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Starwood, χρησιμοποιούν ήδη αυτή την τεχνολογία παρέχοντας στους επισκέπτες είσοδο χωρίς την χρήση κλειδιού, μέσα από την εφαρμογή SPG. Όλο και περισσότερα ξενοδοχεία αναμένεται να υιοθετήσουν το σύστημα εισόδου μέσω εφαρμογής σύντομα.

Mirror Televisions 

Φανταστείτε να βλέπετε τηλεόραση μέσα από τον καθρέφτη! Είναι κάτι που αποτελεί ήδη πραγματικότητα σε πολλά πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας σε καθρέφτες, την στιγμή που απολαμβάνουν ένα μπάνιο, ή βρίσκονται στην σάουνα ή την πισίνα.

Texting Concierge

Σε πολλά ξενοδοχεία, οι επισκέπτες μπορούν πια να επικοινωνούν τις ανάγκες τους στο προσωπικό μέσω smartphone. Φανταστείτε να μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πετσέτες ή να κάνετε check-out χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείτε από το κρεβάτι…

Smart Thermostats

Και η εν λόγω τεχνολογία, αφορά τη χρήση των mobile συσκευών των επισκεπτών. Τα ξενοδοχεία, εγκαθιστώντας την κατάλληλη τεχνολογία, θα επιτρέπουν στους επισκέπτες να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του δωματίου μέσα από το smartphone τους, ακόμα και απομακρυσμένα.

Streaming Devices to TV

Σε πολλά ξενοδοχεία, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν streaming από τους υπολογιστές, τα τηλέφωνα ή τις ταμπλέτες τους απευθείας στις μεγάλες, υψηλής ευκρίνειας τηλεοράσεις των δωματίων τους και να παρακολουθούν περιεχόμενο μέσω υπηρεσιών web streaming, όπως το Hulu ή το Netflix.

Smart Lighting

Παρόμοια τεχνολογία με αυτή που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσω smartphone, υπάρχει σε ορισμένα ξενοδοχεία και για την απομακρυσμένη ρύθμιση του φωτισμού. Ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους σχεδιάζουν μια ρομαντική απόδραση!

MP3 Docking Stations

Αν και αποτελεί μία από τις πιο συνήθεις τεχνολογίες στις λίστες μας, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, αφού οι περισσότεροι επισκέπτες σχεδόν την θεωρούν δεδομένη. Επιτρέπει την σύνδεση συσκευών με ρολόγια ή με ηχεία για αναπαραγωγή μουσικής και φόρτιση ταυτόχρονα.

High Speed Internet 

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες είναι κάτι που όλα τα ξενοδοχεία παρέχουν πια στους επισκέπτες τους. Η πρόκληση είναι η ταχύτητα να είναι τόσο υψηλή, όσο και εκείνη που απολαμβάνουν στο σπίτι τους. Έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αποτελεί η σύνδεση με ασύρματο οπτικό δίκτυο.

Light sensors

Απλό, αλλά αποτελεσματικό. Αυτοί οι αισθητήρες ενεργοποιούνται όταν ο επισκέπτης μπαίνει στο δωμάτιο και σβήνουν όταν περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, χωρίς καμία κίνηση στον χώρο

Robots

Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο, όμως υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν ρομπότ για κάποιες από τις δουλειές που θα έκανε το προσωπικό, όπως για παράδειγμα η μεταφορά παραγγελιών στα δωμάτια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.