.

Η αγορά αυτόνομων συστημάτων οικιακής βιντεοεπιτήρησης στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018



Ο τζίρος των Arlo, Nest και άλλων αυτόνομων συστημάτων Smart Home βίντεοεπιτήρησης, έφθασε τα 966 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2018, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit. Οι ΗΠΑ είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά για αυτόν τον τύπο καμερών, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 48% των αποστολών μονάδων το 2017.

Η αποδοχή της βιντεοεπιτήρησης στις κατοικίες αυξάνεται σταδιακά, εν μέρει επειδή οι άνθρωποι έχουν πλέον περισσότερο έλεγχο στα συστήματα επιτήρησης τους. Οι χρήστες συνδεδεμένων στο Διαδίκτυο συστημάτων, μπορούν να συνδεθούν και να προβάλουν βίντεο χρησιμοποιώντας τα smartphones τους, να μοιραστούν κλιπ μέσω κοινωνικών δικτύων ή να μιλήσουν με τις οικογένειες τους μέσω κάμερας διπλής κατεύθυνσης ήχου. Οι κάμερες αυτές προσφέρουν πρόσβαση σε όσα συμβαίνουν σε μια κατοικία, επεκτείνοντας τη χρήση τους πέρα από την ασφάλεια.

Ο αντίκτυπος του 4K

Μερικές από τις σημαντικότερες τάσεις που δημιουργούν αλλαγές στις κάμερες καταγραφής βίντεο για καταναλωτές σήμερα, περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ανάλυση κάμερας και τη μετάβαση σε 4Κ, σε ανάλυση βίντεο και κάμερες που τροφοδοτούνται με μπαταρίες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, λιγότερο από το 1% των αυτόνομων δικτυακών καμερών το 2017 ήταν ικανές για ανάλυση 4K ή παραπάνω. Ωστόσο, περίπου το 20% θα έχει αυτή τη δυνατότητα μέχρι το 2022. Για το 2018, η ανάλυση 720p, ή χαμηλότερη, είναι η δημοφιλέστερη (48%).

Η ανάλυση της κάμερας παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν οι πωλητές, για να αναδείξουν την ποιότητα των προϊόντων τους στους τελικούς χρήστες. Είναι ένα χαρακτηριστικό που οι καταναλωτές καταλαβαίνουν και είναι εξοικειωμένοι με τις εμπειρίες που απέκτησαν στο παρελθόν, αγοράζοντας τηλεοράσεις, οθόνες προσωπικών υπολογιστών, smartphones και άλλες καταναλωτικές συσκευές.

Οι περισσότεροι προμηθευτές προωθούν πλέον το 4Κ ως λύση για την επιτήρηση ευρύτερης περιοχής, υποστηρίζοντας ότι λιγότερες κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της ίδιας περιοχής, αν και στην πραγματικότητα, μια ψηφιακά μεγεθυμένη εικόνα από μια κάμερα 4K εξακολουθεί να είναι μια εικόνα χαμηλότερης ανάλυσης.

Τα βίντεο υψηλής ποιότητας επιτρέπουν επίσης την ανάπτυξη πιο προηγμένων και αξιόπιστων στοιχείων ανάλυσης βίντεο. Δύο από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην υιοθέτηση των αυτόνομων καμερών ασφαλείας 4Κ, είναι η χωρητικότητα αποθήκευσης και το εύρος ζώνης. Οι χωρητικότητες αποθήκευσης που απαιτούνται για λήψεις 4K, μπορούν ακόμα και να τετραπλασιαστούν, συγκριτικά με την αποθήκευση λήψεων HD, κάτι που μαζί με την απαίτηση για αυξημένο bandwidth, αυξάνει το κόστος των καμερών 4K.

Η Deep-Learning ανάλυση βίντεο είναι μια μελλοντική τάση

Το λογισμικό ανάλυσης βίντεο μπορεί να αναλύει ζωντανές ή καταγεγραμμένες ροές βίντεο, για την ανίχνευση, ταξινόμηση και παρακολούθηση προκαθορισμένων αντικειμένων ή μοντέλων συμπεριφοράς. Χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας παρακολούθησης και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ταυτοποίηση ενεργών γεγονότων καθώς και στην εξαγωγή πληροφοριών από εγγεγραμμένο βίντεο.

Για πολλά χρόνια, ο μόνος τρόπος για την παροχή αναλυτικών στοιχείων στους καταναλωτές, ήταν η ανάπτυξη αλγορίθμων βασισμένων σε κανόνες. Τα βασισμένα σε κανόνες αναλυτικά στοιχεία βασίζονται σε μια δομή εντολών if-this-then-that, που σχεδιάζονται από τους προγραμματιστές για να βοηθήσουν την κάμερα να αποφασίσει. Αυτοί οι κανόνες είναι αρκετά άκαμπτοι στο σχεδιασμό τους και, ως εκ τούτου, αυτοί οι τύποι ανάλυσης δεν είναι σε θέση να λύσουν προβλήματα που δεν έχουν ήδη προγραμματιστεί να συναντήσουν. Ωστόσο, τα στοιχεία βάσει κανόνων εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετική μέθοδος για την ολοκλήρωση σχετικά απλών εργασιών, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η Deep-Learning ανάλυση είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα πεδία της τεχνητής νοημοσύνης. Μπορεί να επιτρέψει στους υπολογιστές να ερμηνεύουν μεγάλο όγκο δεδομένων με τη μορφή εικόνων, ήχου και κειμένου. Δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στην καταναλωτική αγορά, καθώς τώρα αναδύονται στην επαγγελματική αγορά της ασφάλειας. Ωστόσο, η υιοθέτηση cloud-based υπηρεσιών λογισμικού ανάλυσης βίντεο, είναι φυσικό επόμενο βήμα.

Οι τροφοδοτούμενες με μπαταρία κάμερες αυξάνονται

Οι κάμερες με μπαταρίες αντιπροσώπευαν το 24% περίπου των αυτόνομων δικτυακών καμερών παγκοσμίως το 2017, ενώ αναμένεται να αυξηθούν στο 28% έως το 2022.

Η παρουσίαση καμερών που τροφοδοτούνται με μπαταρία έχει αλλάξει δραματικά το πρόσωπο της βιομηχανίας βίντεοεπιτήρησης για καταναλωτές τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς η ευελιξία και η ευκολία εγκατάστασης τους επέτρεψαν την ευρύτερη υιοθέτηση καμερών ασφαλείας στον οικιακό τομέα.

Η επιτυχία αυτών των προϊόντων έχει επίσης αυξήσει τη γενική ευαισθητοποίηση των καταναλωτών στα συστήματα οικιακής επιτήρησης. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας παραμένει βασική ανησυχία για τον τελικό χρήστη. Συνήθως, όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κάμερας πέσει, ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει τη χρησιμοποιημένη μπαταρία και να την αντικαταστήσει αμέσως με μια πλήρως φορτισμένη.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.