.

Οι πωλήσεις προϊόντων Aσφάλειας αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,2%



Η παγκόσμια αγορά προϊόντων Ασφάλειας προβλέπεται να αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό (CAGR) 7,2% τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με νέα έκθεση της Memoori. Η συνολική αξία της παγκόσμιας παραγωγής προϊόντων Ασφάλειας – σε τιμές χονδρικής – ήταν 31,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018, ενώ η αγορά προβλέπεται να φθάσει τα 44,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Η έρευνα εκτιμά ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το 31% της παγκόσμιας παραγωγής προϊόντων Ασφάλειας, καθώς αύξησε το μερίδιο της κατά σχεδόν 50% τα τελευταία επτά χρόνια. Ο εξοπλισμός βιντεοεπιτήρησης αποτελεί το μεγαλύτερο συντελεστή στην παραγωγή της Κίνας, με την αγορά να αναπτύσσεται ταχύτατα μέσω μιας έκρηξης νέων κατασκευαστικών έργων και ασφαλών πόλεων στον δημόσιο τομέα.

Πολύ μικρό μέρος από αυτήν την τεράστια διευρυνόμενη αγορά ήταν προς όφελος των δυτικών κατασκευαστών, καθώς δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σταθερή επιχειρηματική βάση και σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Κίνα. Δύο Κινέζοι κατασκευαστές, Hikvision και Dahua, έχουν πλέον συνδυασμένες πωλήσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μπορούν να μειώσουν τις τιμές σε επίπεδα που οι περισσότεροι δυτικοί κατασκευαστές δεν μπορούν να ανταγωνιστούν.

Υπάρχουν σήμερα 14 εταιρείες με έσοδα από προϊόντα Ασφάλειας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, οι οποίοιες αντιπροσωπεύουν περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018. Οι εταιρείες Hikvision, Dahua και Axis Communications έδωσαν νέα ώθηση σε αυτήν την ομάδα και η συγχώνευση Thales και Gemalto δημιούργησε μια νέα μεγάλη εταιρεία προϊόντων ταυτοποίησης με βιομετρικά στοιχεία.


Ο τομέας Access Control παραμένει αρκετά μικρότερος από την βιντεοεπιτήρηση και λιγότερο ανταγωνιστικός, αλλά η ενοποίηση δημιουργεί ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που οδηγεί στην εμπιστοσύνη υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, που θα παράγουν προϊόντα με καλύτερη απόδοση.

Το 2018, οι φορείς της βιομηχανίας Ασφάλειας έλαβαν το μήνυμα ότι η απειλή στον κυβερνοχώρο είναι ικανή να προκαλέσει σημαντική ζημιά στις επιχειρήσεις τους. Ο εξοπλισμός Ασφάλειας θα πρέπει να είναι λιγότερο ευάλωτος σε διαδικτυακές επιθέσεις, ενώ κατασκευαστές και εγκαταστάτες κατανοούν τι πρέπει να γίνει για να μειωθεί η ευπάθεια και να διασφαλιστούν τα συστήματα τους.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι το 2018 οι δραστηριότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών στην αγορά Ασφάλειας ανήλθαν σε 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια – αύξηση 16% σε ετήσια βάση – με ενδείξεις ότι ξεκινά ένα νέο κύμα ανάπτυξης. Η διάρθρωση της βιομηχανίας εξακολουθεί να είναι πολύ κατακερματισμένη, ενώ εκατοντάδες μικρές εταιρείες δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν και φαίνεται αναπόφευκτο ότι η αυξητική τάση της αξίας και του όγκου των συγχωνεύσεων και των εξαγορών θα συνεχιστεί.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.