.

Οι σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το Ίντερνετ των Πραγμάτων


Μέχρι το 2023 θα έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 40 δισ. συστήματα Ίντερνετ των Πραγμάτων

Η επιτυχία στη σημερινή ψηφιακή εποχή έχει αλλάξει κατά πολύ σε επίπεδο ορισμού, καθώς δεν φτάνει πια να γνωρίζεις απλώς τις εξελίξεις.

Πρέπει, αντιθέτως, να μπορείς να κατανοείς αυτή τη σαρωτική δύναμη που αλλάζει τα πάντα στο πέρασμά της και πριν μάλιστα καθιερωθεί.

Για το περιβόητο Ίντερνετ των Πραγμάτων ο λόγος, που όχι μόνο παίζει πια καθημερινά στην τεχνολογική ειδησεογραφία, αλλά απομυζεί και εκατοντάδες εκατομμύρια σε επίπεδο επενδύσεων για να καθιερωθεί η χρήση του παγκοσμίως.

Μέχρι το 2023, περιμένουν οι αναλυτές της Silicon Valley, οι καταναλωτές, οι εταιρίες και οι κρατικές δομές θα έχουν εγκαταστήσει περισσότερα από 40 δισ. συστήματα Ίντερνετ των Πραγμάτων. Και δεν μιλάμε για τα πράγματα που ακούμε συνήθως, όπως τα αυτόνομα οχήματα και συσκευές τύπου έξυπνα ηχεία.


Το τοπίο που αλλάζει μέρα με τη μέρα αναγκάζει οργανισμούς και ιδιώτες να αντιπαρατεθούν με το Ίντερνετ των Πραγμάτων και να κατανοήσουν τελικά την πλήρη έκταση και την πραγματική λειτουργία αυτών των «Πραγμάτων», μιας και εκεί εδράζεται το μυστικό.

Αναφορικά με τα καταναλωτικά μας ήθη, το Ίντερνετ των Πραγμάτων θα μεταμορφώσει τα πάντα εδώ. Στις ΗΠΑ και μόνο, ο αριθμός των έξυπνων οικιακών συσκευών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2023. Με κόστος στα 725 δολάρια ανά νοικοκυριό, τα σπίτια θα αλλάξουν τρόπο λειτουργίας, σπαταλώντας ένα συνολικό ποσό της τάξης των 90 δισ. δολαρίων σε έξυπνες λύσεις για το σπίτι.

Ο επιχειρηματικός κλάδος, που συνεχίζει να αντιπροσωπεύει τον πιο ώριμο τομέα του Ίντερνετ των Πραγμάτων, θα δαπανήσει αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια σε αυτοματισμούς και διασυνδεδεμένες συσκευές. Οι ειδικοί περιμένουν πως μέχρι το 2023, τα συνολικά ρομποτικά συστήματα που θα λειτουργούν στον κλάδο της βιομηχανίας θα αγγίξουν τα 6 εκατομμύρια παγκοσμίως, την ίδια ώρα που τα ετήσια έξοδα για παραγωγή λύσεων για το Ίντερνετ των Πραγμάτων θα ξεπεράσουν τα 450 δισ. δολάρια.


Όσο για τον κρατικό μηχανισμό, οι κυβερνήσεις εγκαινιάζουν παγκοσμίως εφαρμογές Ίντερνετ των Πραγμάτων, όπως διασυνδεδεμένες κάμερες ασφαλείας, έξυπνα φώτα πόλεων, αισθητήρες κίνησης και πολλά ακόμα εργαλεία δημόσιας διοίκησης, κατασκευάζοντας αυτό που αποκαλούμε «έξυπνες πόλεις». Η ετήσια επενδυτική δαπάνη αναμένεται να αγγίξει εδώ τα 900 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.