.

Τα συστήματα BMS αναδυκνείνονται σε καθοριστικό μέσο παρακολούθησης της λειτουργίας των ξενοδοχείων




Τα συστήματα BMS έχουν αναδειχθεί ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της λειτουργίας των ξενοδοχείων, εξελίσσοντας έτσι τη βιομηχανία σε μια ολοκληρωμένη αγορά.

Ο πελάτης απαιτεί τεχνολογία

Ο ξενοδοχειακός κλάδος πάντα επηρεαζόταν από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. Οι επισκέπτες, πλέον, «απαιτούν» να έχουν πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις κατά τη διάρκεια της διαμονής τους σε ένα ξενοδοχείο. Η αυξημένη ευαισθητοποίηση αναφορικά με την ασφάλεια, σε συνδυασμό με την φιλοδοξία παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου παγκοσμίως, έχει αυξήσει το επίπεδο αυτοματοποίησης στα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση τεχνολογιών, αισθητήρων, ανιχνευτών, ψηφιακών βιντεοκάμερων, καρτών πρόσβασης και άλλων συστημάτων.

Τεχνολογία = BMS

Με την αυξανόμενη χρήση τέτοιων αυτόνομων συστημάτων σε ένα ξενοδοχείο, ένα Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίων (BMS), αποτελεί την λύση για τον έλεγχο και την παρακολούθηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η αυτοματοποίηση για τα ξενοδοχεία ξεκινά από βασικά αυτόνομα συστήματα για διαφορετικές εφαρμογές, τα οποία περιλαμβάνουν:
  • Σύστημα παρακολούθησης βίντεο
  • Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσβασης
  • Ανίχνευση και καταστολή πυρκαγιάς
  • Έλεγχοι φωτισμού
  • Έλεγχοι HVAC
  • Σύστημα συναγερμού
  • Συστήματα δικτύων υπολογιστών

Η τεχνολογία εξελίσσεται

Η πλειονότητα των συστημάτων που εγκαθίσταντο στα ξενοδοχεία μέχρι τις αρχές του 2006 ήταν απλά αυτόνομα συστήματα διαχείρισης κτιρίων, με περιορισμένη ενσωμάτωση με άλλες λειτουργίες. Ωστόσο, από το 2006 έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των σύγχρονων ξενοδοχείων που χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα δίκτυα, συστήματα με πρωτόκολλο διαδικτύου (IP), ψηφιακά και άλλα παρόμοια μέσα, προσφέροντας μια εξελιγμένη λύση BMS ή ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύστημα BMS. Η πρόοδος στην τεχνολογία των κτιρίων, όπως η σύγκλιση κτιρίων που βασίζεται στην IP, η ενοποίηση σε επίπεδο επιχείρησης και οι υπηρεσίες ιστού που επιτρέπουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση, δημιουργούν νέες ευκαιρίες στον αυτοματισμό ξενοδοχείων. Η χρήση του BMS συμβάλλει έτσι στην ασφάλεια, την άνεση, την ταχεία ανταπόκριση σε συμβάντα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους, ενώ η διαχείρισή τους δύναται να πραγματοποιείται εύκολα μέσα από μία εφαρμογή.

Τα νέα συστήματα τεχνολογίας και μηχανικής χρησιμοποιούνται κυρίως με σκοπό την εξυπηρέτηση των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, ένα σύστημα διαχείρισης κτιρίων αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο μιας ξενοδοχειακής υποδομής, που διαθέτει προηγμένα συστήματα δικτύων επικοινωνίας. Αυτές οι ολοκληρωμένες τεχνολογίες, αποτελούν μοναδική επιλογή για πολλά σύγχρονα, πολυτελή ξενοδοχεία προκειμένου να επιτύχουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση σύνθετων δικτύων και μηχανικών συστημάτων, ασφάλειας, θέρμανσης, συναγερμού, ηλεκτρικής ενέργειας, αδιάλειπτης παροχής ηλεκτρισμού και πληροφορικής.

Τα πλεονεκτήματα των BMS

Η μετάβαση σε ανοικτά ολοκληρωμένα συστήματα έχει βελτιώσει την κεντρική παρακολούθηση και τον έλεγχο, ενώ επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας με αξιώσεις για σημαντική μείωση του συνολικού κόστους και βελτίωση της λειτουργίας και της συντήρησης. Η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης κτιρίων αναμένεται να αυξήσει το αρχικό κόστος κατά 2-3%, αλλά οδηγεί σε τεράστια εξοικονόμηση, σχεδόν 40%, στο συνολικό λειτουργικό κόστος του κτιρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Ως εκ τούτου, η ενσωμάτωση του BMS κατά τα αρχικά στάδια μειώνει αποτελεσματικά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου του ξενοδοχείου.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Τα συστήματα και οι υπηρεσίες διαχείρισης ενέργειας έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων καθώς και της αυξανόμενης σημασίας της εξοικονόμησης ενέργειας και της αποδοτικότητας. Το ενεργειακό κόστος έχει μετατραπεί από ένα απλό στοιχείο κόστους στο λογαριασμό ενός ξενοδοχείου, σε ένα κρίσιμο στοιχείο για τη διαχείριση, όχι μόνο από πλευράς κόστους, αλλά και από άποψη διαθεσιμότητας, ποιότητας και αξιοποίησης.

Οι αλλαγές σε κανονισμούς, όπως ο κώδικας οικοδόμησης της εξοικονόμησης ενέργειας (ECBC) που αναμένεται να καταστεί υποχρεωτικός, είναι πιθανό να συμβάλουν περαιτέρω στην ανάπτυξη της διαχείρισης της ενέργειας στα ξενοδοχεία. Επιπλέον, η επιθυμία να διαθέτουν πράσινα κτίρια ως μέρος των μακροπρόθεσμων σχεδίων αειφορίας τους θα μπορούσε να προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης για τα συστήματα BMS στα ξενοδοχεία.

Το μέλλον

Αναμένεται ότι τα μικρά ξενοδοχεία θα σημειώσουν τεράστια ανάπτυξη και επέκταση, ενώ τα πολυτελή ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να αποδίδουν καλά τα επόμενα χρόνια. Καθώς όλα τα ξενοδοχεία επικεντρώνονται στην ενεργειακή διαχείριση, οι εξατομικευμένες λύσεις BMS είναι πιθανό να κερδίσουν προβολή. Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει διάφορες εταιρείες BMS για τη βελτίωση των τεχνολογιών και την παροχή καινοτόμων λύσεων διασφαλίζουν ότι η ζήτηση για ειδικά ξενοδοχειακά συστήματα παραμένει ελκυστική, προσφέροντας έτσι τεράστια δυναμική στον τομέα για τα επόμενα τέσσερα έως πέντε χρόνια.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.