.

Ερευνητές βελτιώνουν τα drones για να μπορούν να βοηθήσουν στις αποστολές αναζήτησης και διάσωσης



Η ιδέα για την χρήση drones προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που χάνονται δεν είναι ακριβώς κάτι το καινούργιο και αυτό γιατί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μικρών διαστάσεων μπορούν να βρεθούν εύκολα πάνω από κάθε περιοχή και φέρουν ενσωματωμένες κάμερες που μπορούν να βρουν τους ανθρώπους που ψάχνουν οι υπηρεσίες.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικό, ειδικά εάν ένα άτομο χάνεται στο πυκνό δάσος όπου τα πυκνά γεμάτα δέντρα δυσκολεύουν τη φωτογραφική μηχανή να διακρίνει κάποιον ή όπου το GPS μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί, αλλά αυτό είναι κάτι που οι ερευνητές του MIT πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσει και αυτό θα γίνει με την εφαρμογή μιας παρόμοιας τεχνολογίας που μπορεί να βρεθεί και σε αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση.



Βασικά σε περιπτώσεις όπου το GPS μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστο, οι ερευνητές έχουν στραφεί στη χρήση του LIDAR που θα είναι σε θέση να χαρτογραφήσει μια περιοχή χωρίς την ανάγκη GPS. Η χρήση του LIDAR θα επιτρέψει σε αυτά τα αεροσκάφη να δημιουργήσουν έναν 2D χάρτη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των δένδρων, που θα βοηθήσουν στο να περιηγηθεί σε ένα δάσος και επίσης να ενημερώσει πότε μια περιοχή έχει ήδη καλυφθεί.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, υπάρχει ένας περιορισμός σε αυτή την τεχνολογία και αυτό θα απαιτήσει ένα σταθμό εδάφους για συγχώνευση του χάρτη, αλλά οι ερευνητές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν ένα σύστημα όπου τα αεροσκάφη μπορούν να επικοινωνούν με κάθε άλλη ασύρματη συσκευή.

Source
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.