.

Τεχνητή νοημοσύνη: Ταυτοποιεί ανθρώπους από το βάδισμά τους (vid)

Κινέζικα υπολογιστικά συστήματα χρησιμοποιούν λογισμικό «αναγνώρισης βαδίσματος»: τεχνητή νοημοσύνη που ταυτοποιεί άτομα από το σωματότυπό τους και τον τρόπο που περπατούν.


Η τεχνολογία αυτή θα χρησιμοποιηθεί για μαζική παρακολούθηση στους δρόμους του Πεκίνου και της Σανγκάης, σύμφωνα με το Associated Press.

Αυτή μπορεί να αναγνωρίσει ανθρώπους από τα 50 μέτρα, ακόμα κι αν το πρόσωπό τους είναι κρυμμένο ή έχουν την κάμερα πίσω τους.

Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί από την κινέζικη τεχνολογική εταιρεία, Watrix.

Στην Κίνα χρησιμοποιούν ήδη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Το κράτος αναμένεται να ενσωματώσει μέχρι το 2020 ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει προσωπικό σκορ βασισμένο στη συμπεριφορά του.

Εκτός της αναγνώρισης προσώπου, χρησιμοποιούνται «έξυπνα» γυαλιά και ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης και σε άλλες τεχνολογίες για να μετρά και πολλές φορές να επικρίνει τους πολίτες της.Το λογισμικό αυτό μπορεί, να εξάγει τη σιλουέτα ενός ατόμου από ένα βίντεο και αναλύει την κινησιολογία του για να δημιουργήσει ένα μοντέλο με το βάδισμά του/της, σύμφωνα με πληροφορίες του AP.


Το σύστημα δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ταυτοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο ακόμη.

Πρέπει να γίνει upload κάποιο βίντεο στο σύστημα και παίρνει περίπου 10 λεπτά για να επιτευχθεί ταυτοποίηση εντός υλικού της μίας ώρας.

Δείτε το βίντεο


Source

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.