.

Gartner: Οι 10 κορυφαίες τεχνολογικές τάσεις για το 2019!


Η Gartner ανέδειξε τις κορυφαίες στρατηγικές τεχνολογικές τάσεις που πρέπει να εξερευνήσουν οι οργανισμοί το 2019. Η Gartner ορίζει μια στρατηγική τάση τεχνολογίας ως μια στρατηγική που έχει ευρύτερο αντίκτυπο και χρήση ή είναι ταχέως αναπτυσσόμενη με υψηλό βαθμό της μεταβλητότητας που φτάνει τα σημεία ανατροπής κατά την επόμενη πενταετία.

Οι 10 κορυφαίες τάσεις της τεχνολογικής τεχνολογίας για το 2019 είναι:


#1 Autonomous things

Τα αυτόνομα αντικείμενα, όπως τα ρομπότ, τα αεροσκάφη και τα αυτόνομα οχήματα, χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για την αυτοματοποίηση λειτουργιών που έχουν προηγουμένως εκτελεστεί από τον άνθρωπο. Η αυτοματοποίηση τους υπερβαίνει την αυτοματοποίηση που παρέχεται από άκαμπτα μοντέλα προγραμματισμού και εκμεταλλεύονται την τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή προηγμένων συμπεριφορών που αλληλεπιδρούν πιο φυσικά με το περιβάλλον τους και με τους ανθρώπους.

#2 Augmented analytics

Τα εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία επικεντρώνονται σε έναν συγκεκριμένο τομέα της νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση για να μεταμορφώσουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται, καταναλώνεται και μοιράζεται το περιεχόμενο των αναλυτικών στοιχείων. Οι βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης θα ενσωματωθούν γρήγορα, ως βασικό χαρακτηριστικό του data preparation, data management, modern analytics, business process management, process mining και data science platforms

Οι αυτοματοποιημένες γνώσεις θα ενσωματωθούν σε επιχειρησιακές εφαρμογές, για παράδειγμα, εκείνες των υπηρεσιών HR, finance, sales, marketing, customer service, procurement και asset management, για τη βελτιστοποίηση των αποφάσεων και των ενεργειών όλων των εργαζομένων στο πλαίσιο τους.

#3 Artificial intelligence-driven development

Η αγορά μετατοπίζεται ταχέως από μια προσέγγιση στην οποία οι επιστήμονες του data science πρέπει να συνεργάζονται με τους προγραμματιστές εφαρμογών για να δημιουργήσουν περισσότερες λύσεις με βάση τη τεχνητή νοημοσύνη σε ένα μοντέλο στο οποίο ο επαγγελματίας προγραμματιστής μπορεί να λειτουργεί μόνος του χρησιμοποιώντας προκαθορισμένα μοντέλα που παρέχονται ως υπηρεσία. Αυτό παρέχει στον προγραμματιστή ένα οικοσύστημα αλγορίθμων και μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και εργαλεία ανάπτυξης προσαρμοσμένα στην ενσωμάτωση των δυνατοτήτων και των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Μέχρι το 2022, τουλάχιστον το 40% των νέων σχεδίων ανάπτυξης εφαρμογών θα έχουν συν-δημιουργούς την τεχνητή νοημοσύνη.

#4 Digital twins

Αναφερόμαστε στην ψηφιακή αναπαράσταση μιας πραγματικής οντότητας ή συστήματος. Μέχρι το 2020, η Gartner εκτιμά ότι θα υπάρχουν πάνω από 20 sensors, endpoints και digital twins σε εκατομμύρια πράγματα. Οι οργανισμοί θα εφαρμόσουν digital twins εξ αρχής. Θα εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, βελτιώνοντας την ικανότητά τους να συλλέγουν και να απεικονίζουν τα σωστά δεδομένα, να εφαρμόζουν τα σωστά αναλυτικά στοιχεία και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε επιχειρηματικούς στόχους.

#5 Empowered edge

Το Empowered edge αναφέρεται σε endpoint συσκευές που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους ή είναι ενσωματωμένες στον κόσμο γύρω μας. Το Edge computing περιγράφει μία υπολογιστική τοπολογία στην οποία η επεξεργασία πληροφοριών, η συλλογή και η παράδοση περιεχομένου τοποθετούνται πλησιέστερα στα endpoint devices. Προσπαθεί να διατηρήσει το traffic μειώνοντας την καθυστέρηση.

Ωστόσο, αντί να δημιουργήσουν μια νέα αρχιτεκτονική, τo cloud computing και το edge computing θα εξελιχθούν ως συμπληρωματικά μοντέλα ενώ οι υπηρεσίες cloud θα αποτελούν μια κεντρική υπηρεσία που εκτελείται, όχι μόνο σε κεντρικούς διακομιστές αλλά και σε κατανεμημένους διακομιστές.

#6 Immersive experience

Οι πλατφόρμες επικοινωνίας αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τον ψηφιακό κόσμο. Η εικονική πραγματικότητα, η επαυξημένη πραγματικότητα και η μικτή πραγματικότητα αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον ψηφιακό κόσμο. Αυτή η συνδυασμένη μετατόπιση των μοντέλων αντίληψης και αλληλεπίδρασης οδηγεί στην Immersive εμπειρία.

#7 Blockchain

Το Blockchain, είναι ένας δημόσιος κατάλογος όλων των συναλλαγών κρυπτογράφησης που έχουν ποτέ εκτελεστεί., υπόσχεται να αναμορφώσει τις βιομηχανίες, επιτρέποντας την εμπιστοσύνη, παρέχοντας διαφάνεια και μειώνοντας τις τριβές στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα, μειώνοντας ενδεχομένως το κόστος, μειώνοντας τους χρόνους διακανονισμού των συναλλαγών και βελτιώνοντας τις ταμειακές ροές. Σήμερα, η εμπιστοσύνη τοποθετείται σε τράπεζες, εκκαθαριστικά κέντρα, κυβερνήσεις και πολλά άλλα ιδρύματα ως κεντρική αρχή για τη διατήρηση της ασφάλειας στις βάσεις δεδομένων. Το Blockchain παρέχει ένα εναλλακτικό τρόπο εμπιστοσύνης και καταργεί την ανάγκη κεντρικών αρχών να διαιτητεύουν τις συναλλαγές.

#8 Smart spaces

Ένας έξυπνος χώρος είναι ένα φυσικό ή ψηφιακό περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι και τα τεχνολογικά ενεργοποιημένα συστήματα αλληλεπιδρούν σε όλο και πιο ανοικτά, συνδεδεμένα, συντονισμένα και ευφυή οικοσυστήματα. Πολλαπλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, των διαδικασιών, των υπηρεσιών και των πραγμάτων, συναντώνται σε έναν έξυπνο χώρο για να δημιουργήσουν μια πιο εμβληματική, διαδραστική και αυτοματοποιημένη εμπειρία.

#9 Digital ethics and privacy

Η ψηφιακή ηθική και η ιδιωτικότητα αποτελούν μια αυξανόμενη ανησυχία για τα άτομα, τις οργανώσεις και τις κυβερνήσεις. Οι άνθρωποι ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά τους στοιχεία χρησιμοποιούνται από οργανισμούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και η αντίδραση θα γίνεται πιο έντονη για οργανισμούς που δεν αντιμετωπίζουν προληπτικά αυτές τις ανησυχίες.

#10 Quantum computing

Το Quantum computing λειτουργεί στην κβαντική κατάσταση των υποατομικών σωματιδίων, για παράδειγμα, των ηλεκτρονίων και των ιόντων που αντιπροσωπεύουν πληροφορίες ως στοιχεία που δηλώνονται ως quantum bits qubits. Η παράλληλη εκτέλεση και η εκθετική κλιμάκωση του quantum computingσημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί λύση στα προβλήματα πολύ πιο γρήγορα.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.