.

Στα 750 δισ. δολάρια οι δαπάνες για το iot το 2019



Στα 750 δισ. δολάρια θα ανέλθουν οι δαπάνες παγκοσμίως για το ΙοΤ το 2019, σύμφωνα με την IDC, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 1,2 τρισ. δολάρια το 2022, υποδηλώνοντας μια μεγάλη ανάπτυξη φέτος και μια σταδιακή ομαλοποίηση της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Οι περισσότερες επενδύσεις θα γίνουν από το κατασκευαστικό τομέα, με την πρωτογενή παραγωγή να συνεισφέρει κατά 119 δισ. δολάρια και τη δευτερογενή παραγωγή κατά 87 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν οι μεταφορές (71 δισ. δολάρια) και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (61 δισ. δολάρια). Όσον αφορά τα use cases, η αυτοματοποίηση των αεροδρομικών εγκαταστάσεων φαίνεται να αποτελεί το πιο δημοφιλές σενάριο χρήσης, με τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τη παρακολούθηση γεωργικών δραστηριοτήτων, την τηλεμετρία και το contextualized marketing στα καταστήματα να ακολουθούν με μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Όσον αφορά τις περισσότερες φιλικές στο ΙοΤ χώρες, μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι ΗΠΑ (194 δισ. δολάρια) και η Κίνα (182 δισ. δολάρια) φιγουράρουν στις δύο πρώτες θέσεις με σημαντική απόσταση από τις Ιαπωνία (65,4 δισ. δολάρια), Γερμανία (35,5 δισ. δολάρια) και Κορέα (25,7 δισ. δολάρια) που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ενώ η επιχειρηματική αγορά είναι σημαντικότερη, διαθέτοντας τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης, η καταναλωτική αγορά θα αποσπάσει 108 δισ. δολάρια το 2019, με σενάρια χρήσης που επικεντρώνονται κυρίως στα έξυπνα σπίτια, την προσωπική ευεξία και το infotainment στα δικτυωμένα οχήματα.

Σύμφωνα με την Carrie MacGillivray, VP Internet of Things & mobility στην IDC «Το επόμενο κεφάλαιο του ΙοΤ βρίσκεται στην έναρξή του, καθώς βλέπουμε μια μετατόπιση από την ψηφιακή ενεργοποίηση του φυσικού κόσμου στην αυτοματοποίηση και την επαύξηση της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα σε ένα δικτυωμένο κόσμο».

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.