.

Τα drones μεταμορφώνουν την οικονομία του μέλλοντος



Τα drones αποτελούν μια από τις ανερχόμενες τάσεις στο καταναλωτικό κοινό, αλλά παράλληλα αποτελούν και πεδίο δόξης λαμπρό για τις εταιρείες που αποφασίζουν να τα εξελίξουν και να τα θέσουν στην υπηρεσία τους.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κάποτε χρησιμοποιούνταν μόνο από τον αμερικανικό στρατό έχουν εξαπλωθεί και σε αρκετές κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, μετά την εισαγωγή νέων κανόνων από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η χρήση drone στις ΗΠΑ, κυριολεκτικά, «απογειώθηκε». Εταιρείες σ’ όλη την επικράτεια των ΗΠΑ έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν drone, με στόχο να μειώσουν τα κόστη, να αυξήσουν την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και να ανοίξουν νέες ροές εσόδων.

Εν τω μεταξύ, την ίδια οδό έσπευσαν να ακολουθήσουν κι άλλες επιχειρήσεις ανά την υφήλιο. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν τη δυναμική να έχουν τεράστια οφέλη στις κατασκευές, στις εξορύξεις και στο γεωργικό τομέα.

Ωστόσο, προκειμένου να θέσει κάποιος με επιτυχία σε λειτουργία ένα πρόγραμμα drone, πρέπει καταρχάς να γνωρίζει επακριβώς τους στόχους που θέλει οι ιπτάμενες συσκευές του να επιτελέσουν. Από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις οφείλουν να γνωρίζουν τι κάνει σχετικά και ο ανταγωνισμός και αναλόγως να χαράξουν και το δικό τους προγραμματισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση του Business Insider, η χρήση drone αναταράσσει τις ισορροπίες σε πληθώρα διαφορετικών κλάδων της οικονομίας. Μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται: η γεωργία, οι κατασκευές και οι εξορύξεις, οι ασφάλειες, τα ΜΜΕ και οι τηλεπικοινωνίες, αλλά και ο δημόσιος τομέας.

Ειδικά, η γεωργία πρόκειται από έναν από τους πρωιμότερους τομείς που υιοθέτησαν τη χρήση drone στην παραγωγική τους διαδικασία. Σήμερα, το 1/3 των αγροτών στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να κάνουν χρήση τουλάχιστον ενός drone κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, τα drone έχουν μεν μικρότερη, αλλά ωστόσο αρκετά σημαντική επίδραση στα ΜΜΕ, στις τηλεπικοινωνίες και στις ασφάλειες.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, η χρήση drone θα πρωτοπορήσουν όσον αφορά στην καθιέρωση της χρήσης δεδομένων για τη λήψη αποφάσεων στις επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πρόκειται να γίνουν απαραίτητα για τις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να διατηρήσουν τον έλεγχο της εκάστοτε αγοράς και να εξακολουθούν να συμβαδίζουν με τον ανταγωνισμό.

Θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να συνθέτουν και να αναλύουν τις τάσεις στην παραγωγική τους διαδικασίας και το εργατικό τους δυναμικό, να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους, αλλά και να προβλέπουν τυχόν προβλήματα, προτού αυτά συμβούν.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.