.

Αύξηση των ευρωπαϊκών δαπανών για το Internet of Things το 2019



Ανάπτυξη της τάξης του 20% αναμένεται να καταγράψουν, το 2019, οι δαπάνες για το Internet of Things (IoT) επί ευρωπαϊκού εδάφους, προσεγγίζοντας τα $171 δις. Μάλιστα, η συνολική δαπάνη για το ΙοΤ στην Ευρώπη θα αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό μέχρι το 2022, οπότε εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα $241 δις. 

Η πρόβλεψη βασίζεται σε έρευνα της IDC για την αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία του Internet of Things (Worldwide Semiannual Internet of Things Spending Guide). Σύμφωνα με το report, ενώ η ζήτηση για λύσεις IoT θα είναι εμφανής σε ολόκληρη την περιοχή της Ευρώπης, η Δυτική Ευρώπη είναι εκείνη που θα συγκεντρώσει τον κύριο όγκο των δαπανών και τη μερίδα του λέοντος των σχετικών επενδύσεων.

Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Γερμανία θα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο IoT για το 2019, με δαπάνες που ξεπερνούν τα $35 δις. Η υιοθέτηση της τεχνολογίας του Internet of Things σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αυξηθεί, επίσης, με τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία να δαπανούν πάνω από $25 δις έκαστη και την Ιταλία να ακολουθεί με $19 δις. Στο μεταξύ, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ) θα αντιπροσωπεύει το 7% των συνολικών ευρωπαϊκών εσόδων του Internet of Things το 2019. 

Επιχειρηματικές δαπάνες

Οι βιομηχανίες, που αναμένεται να δαπανήσουν τα μεγαλύτερα κεφάλαια σε λύσεις IoT το 2019 στην Ευρώπη, είναι διακριτές κατασκευές ($20 δις), οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας ($19 δις), το λιανικό εμπόριο ($16 δις) και οι μεταφορές ($15 δις). Στον τομέα των κατασκευών, οι δαπάνες για το ΙοΤ αφορούν κατά κύριο λόγο τις παραγωγικές δραστηριότητες και τη διαχείριση της παραγωγής περιουσιακών στοιχείων. Στον τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, οι δαπάνες του IoT αφορούν κατά κύριο λόγο τα “έξυπνα” δίκτυα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού. Στον τομέα του λιανικού εμπορίου, τα πανευρωπαϊκά κανάλια διανομής θα απορροφήσουν τον κύριο όγκο των δαπανών για ΙοΤ, ενώ στις μεταφορές οι επενδύσεις αφορούν κυρίως σε λύσεις παρακολούθησης εμπορευμάτων και υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Οι βιομηχανίες, που θα παρουσιάσουν τους ταχύτερους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης για την περίοδο έως το 2022, είναι οι λιανικές πωλήσεις (18,5%), η υγειονομική περίθαλψη (17,9%) και ο κυβερνητικός τομέας/τοπική αυτοδιοίκηση (17,1%). Σημαντικός είναι και ο τομέας των καταναλωτικών δαπανών για ΙοΤ που θα υπερβεί το 2019 τα $32 δις. Οι μεγαλύτερες περιπτώσεις χρήσης από φυσικά πρόσωπα θα σχετίζονται με το “έξυπνο” σπίτι, την προσωπική ευεξία και τα συνδεδεμένα οχήματα. Στο μεταξύ, το Hardware θα είναι η μεγαλύτερη κατηγορία δαπανών το 2019 στον τομέα του Internet of Things με έσοδα $66 δις, ενώ οι υπηρεσίες IoT θα κινηθούν κοντά στα $60 δις, με τις δαπάνες για λογισμικό του IoT θα φθάνουν φέτος τα $35 δις.

Source: sepe.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.