.

Σύστημα προστασίας no-fly-zone για drones και στα αεροδρόμια της ΕλλάδαςΣτη λήψη μέτρων ασφαλείας έναντι στην ασυλλόγιστη χρήση των μη επανδρωμένων κατευθυνόμενων ιπτάμενων σκαφών (drones) φαίνεται πως καταλήγουν συνολικά 32 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες αναμένεται να εγκαταστήσουν σύντομα ένα σύστημα προστασίας no-fly-zone στα αεροδρόμιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας έχει αναπτυχθεί από την κινεζική εταιρεία κατασκευής drones, DJI και ανάμεσα στις χώρες που θα το υιοθετήσουν είναι και η Ελλάδα.

Η απόφαση έρχεται λίγους μήνες μετά τα περιστατικά στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε τριήμερη διακοπή πτήσεων τον Δεκέμβριο, καθώς εντοπίσθηκαν drones κοντά στην περιοχή.

Αυτό οδήγησε σε ακύρωση ή εκτροπή 1.000 πτήσεων, με την αεροπορική εταιρεία ΕasyJet να καταγράφει απώλεια σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων.

Η DJI θα εφαρμόσει το σύστημα Geospatial Environment Online (GEO) 2.0 σε 19 νέες χώρες, καθώς και σε άλλες 13, που ήδη διέθεταν ανάλογα συστήματα.

Μάλιστα, η Ελλάδα, η Εσθονία και η Κροατία περιλαμβάνονται ανάμεσα στις νέες χώρες, οι οποίες θα υιοθετήσουν την τεχνολογία, που εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.