.

SMART HOME Expo: Η αγορά του μέλλοντος, “χτίζεται” στο παρόν!



Πολλά ακούμε στις μέρες μας για “Smart Home”, “Smart Building” ή “Smart Living” και γενικά για αυτό που αποκαλούμε “Έξυπνο Σπίτι-Έξυπνο Κτίριο”. 

Πρόκειται για ένα trend που διαθέτει μεγάλη δυναμική και αυτό αποδεικνύεται με δύο τρόπους: Αφενός από την ανάπτυξη της αγοράς που αναμένεται να αγγίξει τα 150 δις δολάρια σε αξία ως το 2020 και, αφετέρου, από το γεγονός πως εταιρείες-κολοσσοί (Google, Samsung, Amazon, Bosch ανάμεσα σε άλλους) επενδύουν σημαντικά ποσά, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που υπόσχονται απρόσκοπτη διασύνδεση και ενσωμάτωση του φυσικού με τον ψηφιακό κόσμο στα κτίρια μας.

Το Smart Home είναι σίγουρα… έξυπνο! Πώς θα μπορούσε εξάλλου να μην είναι, όταν διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από συνδεδεμένες ηλεκτρονικές συσκευές και οικιακό εξοπλισμό που ελέγχεται και προγραμματίζεται για να επιτελεί συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να βοηθήσει τους διαβιούντες σε αυτό να εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο, ενέργεια και ανθρώπινο δυναμικό. Το σύστημα που είναι υπεύθυνο για όλες αυτές τις ενέργειες αποκαλείται home automationκαι βρίσκεται ήδη σε χρήση αρκετά χρόνια σε πολλές κατοικίες.



Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.