.

Σύστημα «έξυπνου σπιτιού» SwitchBee για υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Στις νέες αλλά κυρίως στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις οι άνθρωποι ζητούν διάφορες λύσεις ώστε να απλοποιήσουν την ζωή τους. Απλές ανάγκες όπως να ελέγχω όλες τις τέντες από ένα κουμπί, να ελέγχω την θέρμανση/ψύξη, τον θερμοσίφωνα, τον φωτισμό τοπικά αλλά και από το internet. Όλα αυτά σε μια νέα κτιριακή κατασκευή μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα. Το πρόβλημα έρχεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όπου η καλωδίωση υπάρχει και είναι ασύμφορες οι αλλαγές, προσθήκες αυτής.


Το σύστημα αυτοματισμού SwitchBee έχει το πλεονέκτημα της ασύρματης RFεπικοινωνίας με μια ακόμα καινοτομία: Οι RF διακόπτες του δεν απαιτούν ουδέτερο για να δουλέψουν παίρνοντας ενέργεια από την επιστροφή που έρχεται στο σημείο διακόπτη από την κατανάλωση. Αντικαθιστώντας τους διακόπτες (ελέγχοντας τα φορτία αυτών) ουσιαστικά ελέγχουμε όλες τις καταναλώσεις της υπάρχουσας εγκατάστασης. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μετατρέπει το υπάρχον, συμβατικό σπίτι σε «έξυπνο σπίτι» σε ένα απόγευμα με την απλή αντικατάσταση των διακοπτών με διακόπτες αφής SwitchBee χωρίς καμία απολύτως άλλη μετατροπή στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

Οι διακόπτες ρολών ελέγχουν τοπικά το ρολό μέσω του ενσωματωμένου ρελέ, οι διακόπτες φωτισμού διαθέτουν dimmer για οποιαδήποτε dimmable λάμπα, ενώ οι διακόπτες σεναρίων διατίθενται με μπαταρίες για εύκολη επιτοίχια τοποθέτηση χωρίς να χρειάζονται παροχή.

Οι διακόπτες επικοινωνούν μέσω RF με το plug & play gateway/modem και αυτό στη συνέχεια συνδέεται στο δίκτυο κατοικίας/internet. Εξασφαλίζεται η διασύνδεση αποκτώντας τον έλεγχο των διακοπτών από οποιοδήποτε tablet, iPad, Android, κινητό τηλέφωνο. Η οπτικοποίηση γίνεται απλά μέσω μιας δωρεάν εφαρμογής από το Play/apple Store.

Το σύστημα είναι ιδιαίτερα απλό: Χωρίς ανάγκη αλλαγής υπάρχουσας καλωδίωσης αφού δεν χρειάζεται ουδέτερο και δεν χρειάζεται προγραμματισμό.

Είναι επίσης, αρκετά πολύπλευρο: Μετατρέπουμε όλα τα φωτιστικά σε dimmers, ελέγχουμε με IR τα κλιματιστικά. Οπτικοποίηση, φώτα, ρολά, σενάρια, χρονοδιακόπτες, θέρμανση, με πρόσβαση από Internet μέσω δωρεάν application και χωρίς καμία συνδρομή. Χωρίς συνεχή εκπομπή Wi-Fi εφόσον διακόπτης εκπέμπει RF και μόνο όταν πατηθεί.

Και σίγουρα είναι επεκτάσιμο: Εξαιρετικά οικονομική πρόταση, που θεωρείται ιδανική για υπάρχοντα σπίτια χωρίς οποιοδήποτε μερεμέτι με τοποθέτηση άμεσα σε όσους διακόπτες θέλουμε, επέκταση σε υπόλοιπους στο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.switchbee.gr


Μανώλης Καραγιάννης
«Χώρος Σ.Μ.» – www.horos.gr




Source: securitymanager.gr
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.