.

Τα έξυπνα κτίρια θα δημιουργήσουν ένα εύχρηστο συνδεδεμένο περιβάλλον



Τα έξυπνα κτίρια θα δημιουργήσουν ένα πραγματικά εύχρηστο συνδεδεμένο περιβάλλον που θα φέρει τους ανθρώπους και τις πληροφορίες μαζί με έναν ουσιαστικό τρόπο.

Η σχέση που έχουμε με τα κτίρια που κατοικούμε, ή τα γραφεία που στεγάζουν την επιχείρηση μας, πρόκειται να αλλάξει οριστικά για πάντα. Με την άνοδο των «έξυπνων κτιρίων» και τη μεταβαλλόμενη στάση απέναντι στις εργασιακές πρακτικές, πλέον η ψηφιακή υποδομή που θα επικαλύπτει τους τοίχους γίνεται εξίσου θεμελιώδης για την καθημερινή μας επαγγελματική ζωή.

Ωστόσο, αυτό που πραγματικά σημαίνει για ένα κτίριο να είναι έξυπνο δεν είναι σαφές. Ένας από τους μεγαλύτερους φραγμούς στην ευρεία χρήση έξυπνων κτιρίων είναι η έλλειψη σαφούς, ολιστικής άποψης για το τι είναι δυνατό και ποια είναι η πιθανότητα να αποδώσει η συγκεκριμένη επένδυση. Οι περισσότεροι εταιρείες ή οργανισμοί σήμερα είναι είναι στεγασμένοι σε κτίρια δεν προσφέρουν λύσεις και πρακτικά είναι αποκομμένες από την τεχνολογία.

Ωστόσο, η ουσία ενός έξυπνου κτιρίου είναι να δημιουργηθούν πραγματικά συνδεδεμένα περιβάλλοντα που φέρνουν τους ανθρώπους και τις πληροφορίες μαζί με δυναμικό τρόπο και να παραμείνουν αλληλένδετα, προς χάριν της ευκολίας του ανθρώπου.

Η δύναμη της έξυπνης υποδομής δεν δίνει μόνο στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διερευνήσουν νέους τρόπους εργασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και της δημιουργικότητας, επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις με βάση τα εμπειρικά στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Τα έξυπνα κτίρια λειτουργούν για όσους τα χρησιμοποιούν, καθώς και για εκείνους που εισέρχονται σε αυτά περιστασιακά για μία έκτακτη δουλειά.

Τον τελευταίο καιρό υπήρξε μια σημαντική μεταστροφή παγκόσμια στο να υιοθετήσουμε όλο και περισσότερο τα έξυπνα κτίρια, ωστόσο αυτό θα παρακωλυθεί εάν η επιχειρηματική περίπτωση για έξυπνες υποδομές δεν γίνει σωστά. Αυτό που χρειάζεται είναι η καλύτερη κατανόηση του τι σημαίνει για τα κτήρια να γίνουν έξυπνα και τα οφέλη που μπορούν να αποφέρουν σε όλους όσους τα χρησιμοποιούν.

Συναρμολόγηση των έξυπνων κτιρίων.

Τα έξυπνα κτίρια είναι δομές που εκμεταλλεύονται την έξυπνη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του IoT και της μηχανικής μάθησης. Σε στοιχειώδες επίπεδο, τα έξυπνα κτίρια μπορούν να ελέγχουν αυτόματα εσωτερικές λειτουργίες, όπως η θέρμανση, ο εξαερισμός, ο φωτισμός και η ασφάλεια, μεταξύ άλλων. Αυτό που κάνει ένα κτίριο πραγματικά έξυπνο αν και χρησιμοποιεί τους αισθητήρες που ενσωματώνονται στις μυριάδες των συστημάτων σε όλο το κτίριο για να συλλέξει τεράστια ποσά δεδομένων συμπεριφοράς. Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση, τα δεδομένα αυτά μπορούν να αναλυθούν σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσουν μια αμφίδρομη συζήτηση μεταξύ του χώρου και των κατοίκων του. Ένα έξυπνο κτίριο γνωρίζει την παρουσία των χρηστών και διαμορφώνει τις προτιμήσεις του.

Είναι σημαντικό, σε αντίθεση με ένα κτίριο που ενσωματώνει απλώς συσκευές IoT, τα έξυπνα κτίρια να είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να αναπτύσσουν, να μαθαίνουν και να προσαρμόζονται με την πάροδο του χρόνου, ώστε να διασφαλίζεται ότι η έξυπνη λύση είναι πάντα σχετική με τους κατοίκους της.

Για παράδειγμα, είναι επιτακτική ανάγκη α θέσουμε ένα ψηφιακό μέσο όρο για να γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε σύμφωνα με τα έξυπνα κτίρια, ένα που μπορεί να αισθανθεί την παρουσία των ανθρώπων στο δωμάτιο ή εκείνο που διαχειρίζεται τη θερμοκρασία, το εξαερισμό του αέρα και ακόμη και και να λειτουργεί αυτόματα όταν υπάρχουν άτομα εντός του δωματίου. Η δημιουργία ενός έξυπνου κτιρίου σημαίνει την ενσωμάτωση μεμονωμένων ευφυών στοιχείων, τη συλλογή δεδομένων από αυτά και την επανατοποθέτησή τους για να καταστεί ένα κτίριο πιο παραγωγικό.

Τελικά, πρόκειται για τον πολιτισμό και τις ανάγκες των χρηστών του κτιρίου – η έξυπνη υποδομή σχεδιάζεται για να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους που περνούν κάθε μέρα τον χρόνο τους εκεί μέσα. Η υποδομή και τα δίκτυα δεν θα έχουν νόημα, αν δεν μπορέσουμε να τα καταστήσουμε λειτουργικά για να υπηρετούν τις ανάγκες του ανθρώπου.

Αυτή είναι η υπόσχεση των έξυπνων κτιρίων – ένα περιβάλλον όπου η ψηφιακή εμπειρία είναι ανυψωμένη στο βαθμό που καθορίζει το σχήμα, το χρώμα και το προφίλ του χώρου. Το μέτρο της πραγματικής αξίας προέρχεται από την τεχνολογική υποδομή και όχι από τα παραδοσιακά τούβλα ή το κονίαμα που το περιβάλλουν.

Δημιουργία περιβάλλοντος που προωθεί την παραγωγικότητα.

Μία από τις μεγαλύτερες πρακτικές για ανύψωση της παραγωγικότητας τα τελευταία έτη ήταν η κατάργηση του τυπικού ωραρίου στις βάρδιες των επιχειρήσεων από τις παραδοσιακές δομές εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα σε έναν πιο ευέλικτο, και εξατομικευμένο τρόπο εργασίας. Οι επιχειρήσεις τώρα ορθώς ανησυχούν όλο και περισσότερο για την ευημερία των εργαζομένων και για το πώς συνεργάζονται με τον χώρο εργασίας τους. Οι άνθρωποι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα διαφορετικά από τον τρόπο που συνήθιζαν, και η τεχνολογία μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση αυτού.

Μέσα σε ένα έξυπνο κτίριο, οι κάτοικοί γίνονται αδιαμφισβήτητα πιο έξυπνοι, ικανοί να εξερευνήσουν και να εξελίξουν νέες μεθοδολογίες εργασίας, ενισχύοντας την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά τους, καθώς τα ίδια τα καλούπια κατασκευάζουν το βέλτιστο περιβάλλον για να υποστηρίξουν τους στόχους τους. να επιτρέπουν στους χρήστες να βρουν ελεύθερο χώρο για εργασία, είτε πρόκειται για γραφείο, αίθουσα συσκέψεων ή για ένα ήσυχο χώρο όπου μπορούν να επικεντρωθούν, είτε για να βρουν συναδέλφους κατά την πλοήγηση σε περίπλοκες πανεπιστημιουπόλεις.

Η καλύτερη συνεργασία με τους συνεργάτες και, κατά μία έννοια, η συνεργασία με τον ίδιο τον χώρο είναι θεμελιώδους σημασίας για την ευκίνητη εργασία, παρέχοντας ένα βασικό όφελος που επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ενδιαφερόμενους, όπως είναι οι υπάλληλοι και οι εργοδότες.

Μείωση του κόστους των ακινήτων.

Η μέτρηση της παραγωγικότητας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που παρέχουν τα έξυπνα κτίρια είναι ότι δίνουν την ευκαιρία αποτυπωθεί άμεσα σε αριθμούς για να έχουμε πλήρη επίγνωση των πραγμάτων.

Η αύξηση της κινητικότητας στο χώρο εργασίας σημαίνει ότι τα μη κατειλημμένα τραπέζια και αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και όλοι οι όροφοι, είναι ένα οικείο θέαμ. Έχει αναφερθεί ότι η χρήση του χώρου στο Λονδίνο έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, αγγίζοντας το 48%.

Με το κόστος ενοικίασης της ακίνητης περιουσίας στην πρωτεύουσα που σήμερα ανέρχεται στα 20,000 ευρώ ανά 50 τετραγωνικά μέτρα χώρου ετησίως σε κεντρικά σημεία, οι μισθωτές πρέπει να βρουν μεθόδους για να κάνουν απόσβεση, όχι μόνο των οικονομικών πόρων που σπαταλούν, αλλά και του ψυχολογικού τομέα, αφού θα γνωρίζουν εκ των προτέρων πως τα χρήματά τους δεν πήγαν στράφι και έχουν βελτιστοποιηθεί εργασιακές συνθήκες.

Με την ικανότητά τους να αναλύουν τεράστια σύνολα δεδομένων που συλλέγονται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο για να παράσχουν μια απτή εικόνα για το πώς χρησιμοποιείται το κτίριο, τα έξυπνα κτίρια συνήθως ωθούν περαιτέρω τη χρήση του χώρου, φτάνοντας κοντά στο 80%. Αυτό μπορεί να ελευθερώσει σημαντικά κάποιους ορόφους, μερικοί από τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς, όπως για εσωτερική χρήση, υπο-ενοικίαση ή απλώς να πωληθούν για κέρδος.

Μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας λογισμικού OneSpace για τη δημιουργία ενός έξυπνου κτιρίου, η UBM, η διεθνής εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης και εκδηλώσεων, προσέφερε απτές ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε το κτίριο που τους επέτρεψε να εξορθολογήσουν επτά ορόφους ακίνητης περιουσίας στο Λονδίνο σε έξι. Αυτό έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι σχετικές εξοικονομήσεις που πραγματοποιούνται μέσω της χρήσης του χώρου και της ενέργειας και τα εγγενή οφέλη που συνδέονται με τον άνθρωπο από ένα πιο παραγωγικό και ευκίνητο εργασιακό περιβάλλον. Μέσω της μεγαλύτερης κατανόησης του κτιρίου, έχει επιτευχθεί η πλήρης επίγνωση στο τι θα χρησιμεύσει το κάθε γράφειο.

Τα έξυπνα κτίρια θέλουν να ανέλθουν στην αμφίδρομη πρόκληση της αύξησης της παραγωγικότητας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος των ακινήτων. Τελικά, ο ψηφιακός μετασχηματισμός των κτιρίων από φυσιολογικό σε «έξυπνο» θα σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, οι χώροι εργασίας θα εξελίσσονται από το στάσιμο «status quo» σε αυτούς που προσανατολίζονται προς την ευελιξία, την ανταπόκριση και τη δέσμευση με το εργατικό δυναμικό που τις χρησιμοποιεί.

Οι χώροι θα λειτουργήσουν ως ένας πυλώνας ελπίδας για τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις και τα χρήματα που πληρώνει για ενοικίαση κάθε μήνα θα πιάνουν τόπο, βοηθώντας τους οργανισμούς να γίνουν ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί, μειώνοντας το κόστος και ενισχύοντας την αφοσίωση των εργαζομένων. Με τη χρήση της έξυπνης τεχνολογίας, θα πραγματοποιηθεί μια αμφίδρομη συζήτηση μεταξύ του χώρου και των κατοίκων, η οποία τελικά θα επιτύχει ένα περιβάλλον που θα αντικατοπτρίζει την κουλτούρα του εργατικού δυναμικού της.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.