.

"Έξυπνα ηχεία" έρχονται από ΗΠΑ και θα κατακλύσουν την αγορά

Εξαιρετική δυναμική επιδεικνύει η νεόκοπη αγορά των "έξυπνων" ηχείων (smart speakers), που λειτουργούν ως ψηφιακοί βοηθοί, όπως το Google Home, το Echo της Amazon ή το HomePod της Apple.


μια νέα αγορά αναδύεται
Η αγορά των "έξυπνων" ηχείων, σύμφωνα με report της εταιρείας Canalys, θα αυξηθεί φέτος κατά 82% και από τα 114 εκατ. συσκευές το 2018 να φθάσει τα 207,9 εκατ. συσκευές φέτος, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διευρυνθεί στα 600 εκατ. "έξυπνα" ηχεία έως το 2021. Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι ο χώρος των "έξυπνων" ηχείων θα συνεχίσει να σημειώνει εκρηκτική αύξηση τα επόμενα χρόνια σε όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια αγορά smart speakers θα αυξηθεί κατά 82% φέτος, με την εγκατεστημένη βάση των συσκευών να ξεπερνά τα 200 εκατ. Μονάδες

Το 2018 ήταν το καθοριστικό έτος για την υιοθέτηση των "έξυπνων" ηχείων. H αγορά των smart speakers έδειξε τη δυναμική της ήδη από το 2018, οπότε πέτυχε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας, ακόμη και από δημοφιλείς νέες τεχνολογίες, όπως η Εικονική και η Επαυξημένη Πραγματικότητα ή το mobile.

SMART SPEAKERS 

Στις ΗΠΑ, που διαθέτουν την πιο "ώριμη" αγορά για smart speakers, παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση χρηστών, οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 46% φέτος φθάνοντας στα 90 εκατ. συσκευές, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό 42,2% της συνολικής αγοράς. Η υψηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας, η έντονη δυναμική για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και η μείωση των φραγμών σε επίπεδο τιμών, είναι οι παράγοντες που τροφοδοτούν την ανάπτυξη της αμερικανικής αγοράς smart speakers. Στις δε ασιατικές χώρες, η ανάπτυξη θα είναι ακόμη ταχύτερη κατά το τρέχον έτος: στην Κίνα το πρόσημο θα είναι θετικό κατά 166%, με τις πωλήσεις να αυξάνονται στα 59,9 εκατ. συσκευές. Στη Νότια Κορέα η ποσοστιαία ανάπτυξη θα είναι της τάξης του 132%, ενώ στην Ιαπωνία η άνοδος θα κινηθεί στα επίπεδα του 131%.

Η αγορά των "έξυπνων" ηχείων στον Καναδά αναμένεται να ενισχυθεί κατά 80%, στη Γερμανία ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 49%, ενώ στην Αυστραλία 47%.

Να σημειωθεί ότι τα "smart speakers", εκτός από συμβατικά ηχεία, λειτουργούν ως "έξυπνοι" ψηφιακοί βοηθοί, αφού μπορούν να δώσουν συμβουλές για το τι μουσική να ακούσει ο χρήστης, να ενημερώσουν για τον καιρό, να στείλουν μηνύματα, ακόμη και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του χώρου - στην περίπτωση που ο χώρος είναι "έξυπνος" και μπορεί να λάβει την εντολή του ηχείου.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.