.

Microsoft: Απορρίπτει το αίτημα της αμερικανικής αστυνομίας για χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου


Οι ανησυχίες της Microsoft σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, οδήγησε πρόσφατα την εταιρεία να αρνηθεί αίτημα από τις αστυνομικές αρχές της Καλιφόρνια για χρήση του συστήματος στα αστυνομικά οχήματα και στις κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί.
"Κάθε φορά που σταματούσαν κάποιον, θα ήθελαν να κάνουν σάρωση προσώπου," είπε σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ο πρόεδρος της Microsoft, Brad Smith, σύμφωνα με το Reuters. "Είπαμε ότι, αυτή η τεχνολογία δεν είναι η απάντησή σας."

Ο φόβος της Microsoft έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι τεχνολογίες συχνά εκπαιδεύονται σε εικόνες που αποτελούνται κατά μεγάλο μέρος από άντρες και λευκά υποκείμενα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα κατά την προσπάθεια προσδιορισμού εικόνων γυναικών και σκουρόχρωμων υποκειμένων. Οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σύστημα ανάγνωσης προσώπου, να υποδείξει αθώες γυναίκες και μειονότητες ως πιθανά κακοποιά στοιχεία.

Ο Smith αναφέρει επίσης ότι, η Microsoft απέρριψε ένα ξεχωριστό αίτημα για την εγκατάσταση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου της εταιρείας σε κάμερες παρακολούθησης στην πρωτεύουσα χώρας που κατέχει κακή ιστορία στην ελευθερία του λόγου. Η αποδοχή της συμφωνίας θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστολή του δικαιώματος των ανθρώπων στην ελευθερία της συνάθροισης, σύμφωνα με τον Smith.

Ωστόσο, η Microsoft δεν απέρριψε όλες της προτάσεις των αρχών για χρήση της τεχνολογίας της. Σύμφωνα με το Reuters, το Redmond (κεντρικά γραφεία της Microsoft) συμφώνησε στο να προμηθεύσει την τεχνολογία σε φυλακή των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι πως η Microsoft αναμένει τη χρήση του συστήματος αναγνώρισης προσώπου σε περιορισμένο περιβάλλον, κάτι που θα βελτιώσει την ασφάλεια τη ανώνυμης φυλακής.

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με την ομιλία του Smith στο Στάνφορντ. Τον Ιούλιο όμως, ο Smith ανέφερε πως η εταιρεία του είχε απορρίψει αιτήματα πελατών για προϊόντα αναγνώρισης του προσώπου όταν ανακαλύφθηκε ότι υπάρχουν "κίνδυνοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα". Αν και οι ίδιες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να εντοπίσει γρήγορα εγκληματίες και τρομοκράτες, οι ειδικοί φοβούνται ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για συστήματα μαζικής επιτήρησης που παρακολουθούν τις κινήσεις σε ολόκληρη την πόλη χωρίς την άδειά σας.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.