.

Η παγκόσμια αγορά ρομποτικής ασφάλειας αυξάνεται 8% ετησίωςΤα ρομπότ κινούνται σταθερά προς την αγορά επιτήρησης, ώστε να περιπολούν εμπορικά κέντρα, χώρους στάθμευσης, πανεπιστημιουπόλεις και άλλους δημόσιους χώρους.

Η παγκόσμια αγορά ρομποτικής ασφάλειας εκτιμάται σήμερα στα 2,11 δις δολάρια και προβλέπεται να φθάσει τα 3,33 δισεκατομμύρια δολάρια έως το το 2024, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 7,93%, σύμφωνα με νέα μελέτη της Research and Markets.

Η συμπερίληψη διαφόρων αισθητήρων βελτίωσε τις δυνατότητες των ρομπότ στην ανάλυση του περιβάλλοντός τους και στην παροχή πιο αξιόπιστων δεδομένων, κάτι που έχει ωφελήσει σημαντικά την ενσωμάτωση τους σε στρατιωτικές συσκευές.

Τα ρομπότ επιτήρησης είναι εξοπλισμένα κυρίως με αισθητήρες αδρανειακής εμβέλειας, GPS, LiDAR, βιομετρικές δυνατότητες και αισθητήρες υπερήχων. Επιπλέον, οι δυνατότητες τηλεπισκόπησης που παρέχουν (λόγω της ενσωμάτωσης ασύρματων αισθητήρων) αναμένεται επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη των οικιακών και εμπορικών τους εφαρμογών.
Οι βασικές τάσεις της ρομποτικής στην αγορά

Οι εμπορικές και οι συναφείς επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο τμήμα της οικονομίας, με την ευημερούσα βιομηχανία να διαθέτει τεράστιους πόρους να δαπανήσει για την ενίσχυση της ασφάλειας, ενώ τα ρομπότ ασφαλείας προσφέρουν μια ελκυστική πρόταση.

Καθώς δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται για έρευνα και ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων, τα ρομπότ για εσωτερικούς εμπορικούς χώρους αποκομίζουν οφέλη από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τη μείωση τους κόστους των αισθητήρων, αλλά και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Με την αύξηση του προϋπολογισμού για δαπάνες εμπορικής ασφάλειας και τη διαθεσιμότητα μιας αγοράς που δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμα, τα ρομπότ αναμένεται να αναπτυχθούν με σημαντικό ρυθμό.

Η αγορά είναι ιδιαίτερα κατακερματισμένη, με την παρουσία νεοεισερχομένων και νεοσύστατων επιχειρήσεων. Τα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν μια σειρά ασφαλών και εμπορικών πλεονεκτημάτων και οι εταιρείες αναπτύσσουν νέα ρομποτικά συστήματα για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.