.

Βιομετρικός έλεγχος αντί διαβατηρίου από την British Airways

Η επιβίβαση στο αεροπλάνο διαμέσου συστημάτων αναγνώρισης προσώπων καταργεί από το ερχόμενο καλοκαίρι τον έλεγχο ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους επιβάτες στο Χίθροου



Aν πετάξετε από Ορλάντο, Λος Άντζελες ή Νέα Υόρκη με πτήση της British Airways, τότε σίγουρα θα ζήσετε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς η βιομετρική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου έχει ήδη εισαχθεί. Ήδη άνω από 250.000 πελάτες της British Airways έχουν πάρει μια μικρή γεύση τους τελευταίους 18 μήνες από τις νέες μεθόδους ελέγχου.

Το νέο σύστημα ελέγχου εξασφαλίζει ότι οι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να δείχνουν το διαβατήριο ή την κάρτα επιβίβασής τους στην πύλη αναχώρησης. Αντ ‘αυτού, αρκεί να κοιτούν μια κάμερα πριν από την επιβίβαση, η οποία συλλέγει βιομετρικά δεδομένα και τα επαληθεύει, προκειμένου να επιβιβαστούν στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Η British Airways ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποίησε βιομετρική τεχνολογία στις πτήσεις από τις ΗΠΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως στο αεροδρόμιο του Ορλάντο, η British Airways επιβιβάζει περίπου 240 πελάτες σε 10 λεπτά.

Η British Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που χρησιμοποίησε βιομετρική τεχνολογία στις πτήσεις εσωτερικού.

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια πελάτες έχουν επιβιβαστεί μέσω βιομετρικού ελέγχου σε αεροσκάφος με αυτό τον τρόπο από τον Τερματικό 5 του αεροδρομίου.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.