.

Η παγκόσμια αγορά AR/VR θα δεκαπλασιαστεί έως το 2023Αλματώδη ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψουν οι δαπάνες για τις τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR/VR) τα επόμενα χρόνια. Το διάστημα 2019-2023 οι σχετικές δαπάνες εκτιμάται ότι σχεδόν θα δεκαπλασιαστούν αυξανόμενες στα $160 δις το 2023, από μόλις $16,8 δις που είναι η πρόβλεψη για το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC (Worldwide Semiannual Augmented and Virtual Reality Spending Guide), ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών σε AR/VR για την περίοδο έως το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 78,3%.

Η IDC προβλέπει ότι η μεγαλύτερη αύξηση των δαπανών, κατά την περίοδο πρόβλεψης 2019-2023, θα προέλθει από το χρηματοοικονομικό τομέα (μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης 133,9%) και τις υποδομές (122,8%), ενώ ο βιομηχανικός κλάδος και ο δημόσιος τομέας θα ακολουθήσουν από κοντά. Οι περιπτώσεις εμπορικής χρήσης, που προβλέπεται να συγκεντρώσουν τις μεγαλύτερες επενδύσεις το 2023, είναι ο τομέας της κατάρτισης ($8,5 δις), της βιομηχανικής συντήρησης ($4,3 δις) και της λιανικής πώλησης ($3,9 δις).

“Ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών στρέφεται στην επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα. Οι νέες περιπτώσεις χρήσης του AR/VRοδηγούν πολλές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών, με στόχο να αλλάξουν θεμελιωδώς τις υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες και να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες", σχολιάζουν οι αναλυτές της IDC.

Τομείς της αγοράς

Το hardware θα αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές δαπάνες σε AR/VR σε όλη την περίοδο πρόβλεψης, ακολουθούμενο από τις δαπάνες για λογισμικό και για υπηρεσίες. “Η επαυξημένη πραγματικότητα κερδίζει μερίδιο στην εμπορική αγορά λόγω της ικανότητας της να διευκολύνει καθημερινές λειτουργίες, να παρέχει πρόσβαση σε πόρους και να επιλύει σύνθετα προβλήματα. Κλάδοι της οικονομίας, όπως η βιομηχανία, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, οι τηλεπικοινωνίες και η εφοδιαστική, υιοθετούν όλο και περισσότερο την AR για την εκτέλεση εργασιών, όπως συναρμολόγηση, συντήρηση και επισκευή", σημειώνει η ανάλυση της IDC.

Σε γεωγραφική βάση, η Κίνα θα δει τις μεγαλύτερες δαπάνες για AR/VR σε όλη την περίοδο πρόβλεψης, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δυο περιοχές θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των σχετικών δαπανών, παγκοσμίως, μέχρι το 2023. Η Δυτική Ευρώπη θα επιτύχει την ταχύτερη αύξηση των δαπανών AR/VR με πενταετή μέσο ρυθμό ανάπτυξης 101,1%, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Να σημειωθεί ότι το "Worldwide Semiannual Augmented and Virtual Reality Spending Guide" της IDC εξετάζει τις δαπάνες AR/VR σε οκτώ γεωγραφικές περιοχές και 12 επιμέρους κλάδους της οικονομίας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.