.

Η ανάπτυξη & ο μετασχηματισμός της αγοράς ασφάλειας



Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ασφάλειας, είναι σίγουρα οι τεχνολογικοί πόροι πάνω στους οποίους βασίζονται σχεδόν όλα τα έργα και οι διαδικασίες προστασίας εγκαταστάσεων, υποδομών, περιουσιών αλλά και προσώπων. Οι τεχνολογικές υποδομές που αναπτύσσονται για την ασφάλεια, συνιστούν σήμερα όπως είναι γνωστό μια τεράστια βιομηχανία παγκοσμίως. Τα τεχνολογικά προϊόντα, τα συστήματα και οι ολοκληρωμένες λύσεις που κατασκευάζονται για τα έργα ασφάλειας έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια αγορά που συνεχώς βρίσκεται σε ανάπτυξη, τόσο από πλευράς ποσοτικών στοιχείων όσο και από ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Για να διαπιστώσουμε την ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς, αρκεί να δούμε κάποια νούμερα από έρευνες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα.

Η παγκόσμια αγορά εξοπλισμού ασφαλείας στα έργα επιτήρησης πόλεων έχει σημειώσει ισχυρή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, σύμφωνα με νέα έρευνα της IHS Markit. Η αγορά καμερών ασφαλείας IP προβλέπεται να υπερβεί τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Global Market Insights. Η παγκόσμια αγορά συστημάτων επιτήρησης αγγίζει σήμερα σε 45,7 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να φτάσει σε 59,8 δις δολάρια το 2023, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,5%, σύμφωνα με μια έκθεση της Research and Markets.

Η μια πτυχή της βιομηχανίας των τεχνολογικών λύσεων για την ασφάλεια σήμερα, αφορά λοιπόν την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά, ενώ το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ο μετασχηματισμός και οι αλλαγές στο σχεδιασμό των λύσεων. Είναι προφανές ότι η αγορά και οι κατασκευαστές δίνουν πλέον έμφαση σε ολοκληρωμένες λύσεις που υιοθετούν μια ενοποιημένη προσέγγιση μέσα από ανοιχτού τύπου αρχιτεκτονικές, με απώτερο στόχο το σύστημα ασφάλειας να αποτελεί μέρος μιας συνολικής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει τις υποδομές πληροφορικής και κτιριακού αυτοματισμού. Οι έννοιες Smart Home, Building Management System (BMS) και Smart Cities, έχουν ως βασικό επιμέρους τομέα εδώ και καιρό τα συστήματα ασφάλειας. Η τάση του cloud αξιοποιείται ολοένα και περισσότερο σε συστήματα συναγερμού, επιτήρησης και ελέγχου πρόσβασης. Οι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα για τον απομακρυσμένο έλεγχο των συστημάτων είναι κάτι που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο των περισσότερων προϊόντων. Οι κατασκευαστές συστημάτων επιτήρησης προβάλουν ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα συνεργασίας των συστημάτων τους με προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών. Προκειμένου λοιπόν τα συστήματα ασφάλειας να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις νέες απαιτήσεις, οι κατασκευαστές λύσεων ασφάλειας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα του λογισμικού. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι πλέον το λογισμικό των συστημάτων ασφάλειας και οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει σε ένα έργο, αποτελούν το βασικότερο κριτήριο αξιολόγησης τους. Για αυτό ακριβώς το λόγο, σε αυτό το τεύχος επιλέξαμε ως βασικό θέμα τα VMS (Video Management Software) με στόχο να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο που έχουν πλέον τα συστήματα αυτά στα περισσότερο έργα ασφάλειας. Οι παραπάνω τάσεις ήταν έντονα εμφανείς και στην έκθεση IFSEC όσο και στην Securexpo 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.