.

Philips Hue Truelifi: Λάμπες με τεχνολογία Li-Fi για μεταφορά δεδομένων μέσω του φωτός



Η Philips ασχολείται αρκετά με τις smart λάμπες και η τελευταία ανακοίνωση της αφορά τα νέα Hue smart lights που έχουν την δυνατότητα να αναμεταδόσουν το σήμα του internet. Τα Li-Fi lights θα κυκλοφορήσουν με την ονομασία Truelifi και θα μπορούν να μεταδόσουν δεδομένα σε συσκευές όπως smartphone και laptop έως 150Mbps χρησιμοποιώντας κύμματα φωτός αντί για ραδιοκύμματα που χρησιμοποιούντε στο 4G ή το Wi-Fi.

Η νέα σειρά θα αποτελείται από φώτα καθώς και από πομποδέκτες οι οποίοι θα μπορούν να προσαρμοστούν στο υπάρχουν lineup από φώτα τα οποία δεν έχουν αυτή την λειτουργία. Επιπλέον, η τεχνολογία θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ασύρματα για την σύνδεση δύο σταθερών σημείων με ταχύτητες που αγγίζουν τα 250Mbps.

Για να μπορέσουν οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του σήματος που λαμβάνουν οι συσκευές από τα φώτα θα πρέπει να συνδέσουν ένα USB access key στα laptop.

Η Li-Fi τεχνολογία ενδείκνυται για περιοχές όπου η χρήση των ραδιοκυμμάτων μπορεί να μπλοκαριστεί ή ακόμη και να χαλάσει αρκετά ευαίσθητα μηχανήματα όπως για παράδειγμα αυτά των νοσοκομείων. Η τεχνολογία είναι όμως εξαιρετικά ασφαλής καθώς το κύμματα φωτός μπλοκάρονται εύκολα με αποτέλεσμα κακόβουλοι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.