.

Η ασφάλεια του κυβερνοχώρου είναι αδύνατη χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη



Η ψηφιακή ασφάλεια απασχολεί κάθε επιχείρηση όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι. Μάλιστα πλέον είναι τέτοια η ταχύτητα, ο όγκος και η πολυπλοκότητα των ψηφιακών απειλών, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που -όπως εκτιμούν οι ίδιες- δεν επαρκούν οι διαθέσιμοι προϋπολογισμοί ή ο χρόνος, για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα στο σύνολό του.

Οι βρετανικές εταιρείες αντιμετώπισαν μία ψηφιακή απειλή κάθε 50 δευτερόλεπτα, κατά μέσο όρο, το δεύτερο τρίμηνο του 2019Για την ακρίβεια σχεδόν τα δύο τρίτα (69%) των εταιρειών σήμερα εκτιμούν ότι τους είναι αδύνατον να θωρακίσουν τα συστήματά τους 100% έναντι των ψηφιακών απειλών χωρίς τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence -AI). Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του Capgemini Research Institute (Reinventing Cybersecurity with Artificial Intelligence), η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 850 στελεχών του τομέα IT Information Security σε δέκα χώρες.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση του ερευνητικού ινστιτούτου Capgemini, δεδομένου ότι οι αναλυτές του τομέα του cybersecurity κατακλύζονται από έναν ασύγκριτο όγκο ψηφιακών απειλών, σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς δηλώνουν ότι δεν είναι σε θέση να διερευνήσουν με επιτυχία όλα τα περιστατικά που εντοπίζονται. “Είναι σημαντικό οι εταιρείες παγκοσμίως να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στον τομέα του ΑΙ και να επικεντρωθούν στα επιχειρηματικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη όσον αφορά την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου” αναφέρει η έκθεση.

Αριθμός ρεκόρ

Δεν είναι τυχαίο ότι έτερη έρευνα, αυτή τη φορά από την ISP Beaming, έδειξε ότι ο αριθμός των επιθέσεων που δέχθηκαν οι βρετανικές επιχειρήσεις το δεύτερο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 179% σε ετήσια βάση. Μάλιστα, οι βρετανικές εταιρείες -σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση- αντιμετώπισαν -κατά μέσο όρο- μια ψηφιακή απειλή κάθε 50 δευτερόλεπτα στη διάρκεια του τριμήνου.

Με δεδομένη τη συχνότητα, τη σφοδρότητα και την πολυπλοκότητα των ψηφιακών επιθέσεων η έρευνα του Capgemini σημειώνει ότι οι επενδύσεις σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ένας στους δύο ερωτηθέντες απαντά ότι το 2020 οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα θα αυξηθούν κατά ένα τρίτο.

Ήδη το 73% των εταιρειών εξετάζει επί του παρόντος τις περιπτώσεις χρήσης του ΑΙ για τη θωράκιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ενώ το 63% σκοπεύει να ενισχύσει την ασφάλεια των συστημάτων του με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης από το 2020.

Μάλιστα, οι αναλυτές σημειώνουν ότι η ήδη δύσκολη σήμερα κατάσταση των απειλών στον κυβερνοχώρο θα γίνει ακόμη δυσχερέστερη με την έλευση του 5G, καθώς όλο και περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες θα μετακινούνται στο cloud και συνδεδεμένες συσκευές αυξάνονται.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.